fredag, august 31, 2007

borgerlig kulturpolitik

Konsekvenserne af kommunalreformen, der blev vedtaget med smallest mulige flertal er nu ved at gå op for befolkningen. Således bliver alle mindre skoler, biblioteker og enhver form for lokaldemokrati dræbt af den borgerlige kulturdamptrommel. Der skal spares, så der kan bliver skattelettelser til de rigeste.

link til lukning af over 100 lokalbiblioteker

Etiketter: , , ,

Den danske regering bad om at komme ud af Irak

Det sidste figenblad i regeringens forsvar for den totale fiasko i Irak, bliver nu revet til side af den irakiske regering. Tilsyneladende var det ikke irakerne selv der bad om at overtage kontrollen med den danske region, næh det var den danske regering der kunne lugte valg i sigte, og besluttede at slutte irak-krigen som den begyndte. Med løgn og fortielser, og foragt for irakiske menneskeliv.

Hvornår mon hele denne skandale bliver for meget for det danske folketing. Nogle må sku da have nosser til at kræve en rigsret mod Per Stig og Anders Fogh.

link til den ultimative skandale

Etiketter: , ,

Perfekt nørdhumor

Faldt ved et tilfælde over xkcd. En af de uendelige mange nørdtegneserier der forefindes på det store internet, men den her har en tendens til at ramme helt rigtig.

Se blot et par eksempler:










































ja det er nørdet..link

Etiketter:

torsdag, august 30, 2007

Rige offentlige ansatte?

Mystiske toner fra regeringen - underbygget af Mærsk(Danske Bank).

De offentlige ansatte tjener kæmpe godt!. Ja her troede jeg at en nyuddannet fyr fra statskundskab ville få 24.000 kr om måneden i det offentlige og 30.000 kr i det private, men alle statistikker og erfaring tager fejl!. Den offentlige ansatte kan nemlig bare tage lidt arbejde ved siden af, fx som taxi-chauffør.

Ja det var sgu da rart at vide!

Tak til regeringen og danske bank for ordene

Etiketter: , ,

onsdag, august 29, 2007

At fodre hunden med sin egen hale...

Regeringen løber fra sine valgløfter til børnefamilierne. De kommer nemlig selv til at betale den forhøjelse af børnechecken, som indgår i regeringens finanslovsudspil, skriver Nyhedsbrevet 3F.

I finanslovsforslaget er der afsat 400 millioner kroner til småbørnsfamilierne, som skal have ekstra 2000 kroner på børnechecken om året for børn mellem nul og to år. Men det er ren talmagi og leflen for vælgerne, lyder kritikken fra 3F’s næstformand, Jane Korczak.

- Hvad regeringen undlader at fortælle er, at børnefamilierne i forvejen har fået frataget et milliardbeløb. Så de betaler selv for den lille stigning, lyder kritikken fra næstformanden.

Baggrunden for taltrylleriet skyldes, at regeringen i finansloven 2004, ændrede stigningstaksten i børnechecken. Mens den årlige stigning i børnechecken tidligere fulgte det årlige reguleringstal - et tal der afspejler lønstigningen i erhvervslivet - følger pengene nu stigningen i forhold til forbrugerprisindekset.

Men stigningen i lønningerne har de seneste år været markant større end stigningerne i vores daglige forbrug. Derfor har danske forældre mistet et milliardbeløb siden 2004.

- Det er et smart træk af regeringen. De lefler for børnefamilierne ved at sige, at de skal have det bedre. Men det er forblommede ord, for samlet set taber børnefamilierne på finansloven, da det kun er familier med børn under to år, der får lidt mere - mens resten får en lavere ydelse. Set i lyset af de massive stigninger for at få passet børn i skolefritidsordning eller klub, hvor der ikke er loft over hvor meget kommunerne må opkræve i betaling, så er regeringen på slingrekurs. De holder ganske enkelt ikke deres valgløfte om bedre muligheder for børnefamilierne, siger Jane Korczak til Nyhedsbrevet 3F.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Etiketter: , ,

mandag, august 27, 2007

Dansk Folkeparti vil belønne bedragere og folk der snyder døende

Der er ikke noget værre end folk der snyder døende for deres sidste skillinger ved at give dem et falsk håb. I gamle dage var det mirakelmagere og kvaksalvere der solgte grønt vand der kunne kurere alt fra skudsår til alderdom. Nu om dage er hedder det Homøopati, akupunktur og zoneterapi. Alt sammen fine ord for at snyde penge fra folk der er desperate, men så moralsk forkasteligt og afskyeligt at det burde forbydes.

Disse mennesker der lever af at snyde og bedrage døende og lidende, vil Dansk Folkeparti nu have på statsstøtte. Måske fordi de i disse kvaksalvere finder et skæbnesfællesskab? Både kvaksalvere og Dansk folkeparti forsøger således at sælge bedre forhold til pensionister og andre svage, men i virkeligheden ender de jo blot med at blive snydt og andre bliver rige på deres bekostning. Se blot hvorledes DF i disse dage brøler op om at pensionisterne ikke skal snydes i skattereformen - den brølen der i de sidste 6 år blot har resulteret i en forkølet månedlig check og konstante forringelser af pensionisternes vilkår. Med DF og kvaksalverne køber man kun falsk medicin.

link til støtte af snyd af døende

Etiketter: , , ,

søndag, august 26, 2007

Den gode kommentar..

mens det er småt herfra med inspirationen til nye indlæg, er der andre steder hvor det sprudler. tjek fx kommentar ud, der i særdeles klare vendinger giver sin fortolkning af den danske højrefløjs forhold til USAs regering:
"Der er tre grunde til at vesteuropæiske højreorienterede sjældent kritiserer Bush/Cheney-administrationens amatørfascisme. For det første; fordi mange deler samme opfattelse af "islamofascismen" som en langt større trussel mod verden end en gennemkorrupt og krigsgal amerikansk regering. For det andet; fordi højrefløjen simpelthen holder med USA, færdig."
Der fortsættes med kritik af præsident Bush:
"Oveni dette kan vi lægge Bush's evangeliske kristendom og korsfareri, hans dumhed og dovenskab, hans cowboyhat og Texasbaggrund, hans rige svingdørsfamilie. Vi kan tilføje en administration, der er bedøvendes ligeglad med jævne menneskers vilkår, men gør alt for selv at undgå loven, og et republikansk parti, hvis politiske base er racistisk, chauvinistisk, voldsromantiserende, demagogisk, og generelt bindegal."
Sådan skal det siges, herfra kan vi kun henvise til kommentar!

Etiketter: , ,

fredag, august 24, 2007

hvordan man vinder et valg..

Inden for politologi er der naturligvis forsket en del i hvorfor forskellige koalitioner vinder valg. En af de teorier der har vist sig mest levedygtige er "Agenda-setting", der kort fortalt går ud på at de partier der står stærkest i befolkningens bevidsthed, inden for det område nyhedsmedierne beskæftiger sig mest med op til valget, får flest stemmer.
Et eksempel på dette kan fx være sidste valg, hvor temaet om noget var udlændinge og hvor partier der traditionelt betegnes som "stærke" på området, de Radikale og Dansk Folkeparti gik frem.
Når det gælder velfærd er det normalt socialdemokraterne der har det bedste omdømme i befolkningen. Således vil konventionel visdom sige at Socialdemokraterne skal snakke så lidt om indvandring som muligt, og så meget om velfærd som muligt. Se fx denne historie, hvor befolkningen laver en guide til Socialdemokraterne. Snak om konkret velfærd - ikke abstrakt - og vind valget, siger meningsmålingerne.
I mange år efter Nyrups regeringens fald, viste disse målinger at befolkningen havde mest tillid til de borgerlige når det gjaldt velfærd. Dette skyldtes naturligvis efterlønssagen, hvor Poul Nyrup fik solgt venstrefløjen til stanglakrids, ved at ligge dets skæbne i hænderne på de Radikale.
Nu ser det ud til at befolkningen har glemt, eller ihvertfald tilgivet Socialdemokraterne deres historiske dumheder. Nu må vi så se om partiet formår at benytte denne nyvundne tillid til at vinde et valg. Og som jeg ser det er det ikke nok at tilluske sig regeringsmagten ved at stikke lunser ud til Ny Alliance. Hvis de Socialdemokraterne endnu engang svigter deres vælgere som i 2001, kan det blive endog meget svært at vinde den tilbage.

Her på bloggen vil vi naturligvis støtte enhver form for succes på venstrefløjen. Derfor vil vi naturligvis skrive meget mere om velfærd. Og en del mindre om indvandring. Så er I advaret :o)

Etiketter: , , , , ,

tirsdag, august 21, 2007

endnu et forsøg på at øge ulighed i Danmark

I anledningen af regeringens skatteudspil, der endnu engang giver skattelettelser til dem der har det bedst økonomisk, giver vi ordet til enhedslisten:

- Det skete i 2003, i 2004 og nu i 2007. De højestlønnede får de største lettelser, lavtlønnede de mindste lettelser, og arbejdsløse, pensionister, førtidspensionister, efterlønnere og studerende får ikke en krone. Hver gang er de fattigste med stor præcision undtaget fra skattelettelser, siger Frank Aaen

Enhedslistens skatteordfører giver ikke meget for forslaget om at kompensere de lavestlønnede grupper, som rammes hårdt af de højere energiafgifter.

- De 1,5 milliarder kroner, som regeringen nu praler af, dækker kun stigende energiudgifter, d.v.s. netto nul kroner til de fattigste endnu en gang. Der er ikke nogen regering i nyere tid, der så konsekvent har brugt skatterne til at øge uligheden. Og så kan statsministeren komme med nok så meget udenomssnak på sit pressemøde. Det får de fattigste intet ud af, siger Frank Aaen.

Etiketter: , , ,

torsdag, august 16, 2007

Alfaview

Som nogle måske har hørt så mistede mavepusterne over 16000 kroner på at købe at Alfaview tv for et par måneder siden. Kurator har nu fundet ud af at vi ikke fået en krone, og samtidig er den daværende direktør for Alfaview lige blevet ansat hos pc-producenten Zepto som business-manager.
Så er I advarede hvis I skulle lede efter en bærbar computer

link til dårlige forretningsmoral

Etiketter: ,

onsdag, august 15, 2007

Venstre og deres dobbeltmoral skåret ud i pap..

Venstre angriber Socialdemokraterne:

- Ritt Bjerregaards ledelse af København er præget af løgne, bedrag, trusler, personlig forfølgelse, svig og dårlig stemning, skriver Martin Geertsen i en afskedssalut ifølge Berlingske Tidende.

De hårde ord falder i en kommentar, som Berlingske Tidende trykker fredag.

link

Lykketoft angriber Fogh

»Han(Fogh) er farlig, fordi han er villig til at påtage sig snart sagt enhver forklædning for at bevare magten«, skriver Mogens Lykketoft i sin kronik og følger op med en hård kritik af Foghs mediestrategi - og af det samlede danske pressekorps.

Konklusion

Venstre politiske ordfører Troels Lund Poulsen kalder det (Lykketofts kritik) »et historisk perfidt angreb«.

link



Etiketter: , ,

tirsdag, august 14, 2007

Egoland gør det igen..

Højpandet satire om højrefløjens forhold til irak-krigen.

se den her

Etiketter: , ,

søndag, august 12, 2007

1243 brugere..

Har nu set Bo Elkjærs interview med Anders Fogh omkring Irak-krigen. Et af de få kritiske interviews angående krigen der er blevet lavet herhjemme.

Lad os håbe tallet kommer op på 4 millioner danskere.

link til interviewet

Etiketter: ,

lørdag, august 11, 2007

DF og nazificering af det danske samfund.

Den her er helt absurd. DF vil nu have kommunen til at tvinge indvandrer(læs muslimer) til at tale dansk i deres eget hjem.

Reglen skal kun gælde for folk fra muslimske lande.

Hvornår mon foreslaget om mærkning af muslimer i det offentlige rum kommer frem? Det kan vist kun være et spørgsmål om timer.

Hvis jeg stemte borgelig ville jeg nu fortryde bittert og aldrig gøre den slags mere... En stemme på V og K er en stemme på..ja det danske nationalsocialistiske parti, DF

Link til historien

Etiketter: , ,

torsdag, august 09, 2007

Københavns Havn

Kørte i går nat fra Amager hjem over den nye cykelbro over til fisketorvet. Den lune nat gjorde at jeg cyklede langsomt og nød den milde luft og duften af saltvand, asfalt og sommersved.

På broen og omkring havde flere grupper af børn og unge samlet sig og hyggede sig, mens de nød vejret og fornemmelsen af storby. I baggrunden var udsigten over den oplyste by og de svage skvulp vandet en perfekt ramme om idylen.

Dejligt at København i heden kan få et snært af storby. Turen kan anbefales, eventuelt med tonerne af det finske Don Johnson Big Band i ørerne.

Broken Daylight
It's like that black star track, i'm feeling their beat
Some cities have a tendency to breath in their sleep
Heeding their weak warning, i lift my hands high
Feel a tiny drop of water turn into a landslide
I can't spy, or see you in the dark
In my night vision every light can be like a spark
Heavy like the park at four in the morning
We're cooking up some noodles 'til the day begins dawning
And feel it warming in my sore muscle torment
Like all men i stand tall when called into armour
Eight months of bone breaking fall-winter drama
Hold strong, nose warm, go storm through the harbour
I AM the only voice of the city
My vicinity is pinning me against a brick wall
Silly me, i really thought i could have had it all
Roll a paper, cries vaporise, hence the quick fall

(Words and music: Don Johnson Big Band)

link til fedt band..

Etiketter: , ,

søndag, august 05, 2007

til forsvar for fodboldbøller

Det skal først sige at mavepusterne absolut ikke har noget til overs for fodboldbøller. Idioter der tror at en fodboldklub er noget man skal tilbede og dets fjender nogle der skal have en på hovedet.
Når det er sagt så går vi så absolut ind for retstatsprincipperne og mindre overvågning. Og derfor skal der herfra da også lyde en skarp kritik af regeringens nyeste forslag til bekæmpelse af fodboldbøller. Således vil de konservatives Lene Espersen, der aldrig har været nogen fan af menneskerettigheder eller grundloven, nu tillade et register af personer der er blevet sigtet for vold ved en fodboldkamp. Altså ikke dømt, og dermed en potentiel uskyldig person, der bliver straffet. Og så absolut et brud på alle principper i en retstat.

Sådan noget burde være ABC for en justitstminister, og nogle burde give Lene Espersen en opsang. For dælen da.

Lene Espersens hjerneblødning

Etiketter: , , , ,

Søren Krarup ville sende jøderne tilbage til nazityskland

Vi hører det igen og igen. Fra Krarup og meningsfællerne: Tørklædet svarer til hagekorset. Irans præsident er den nye Hitler. Islamister er værre end nazister, osv. osv. Igen og igen denne sammenligning af muslimske regimer med nazityskland der bl.a. startede 2. verdenskrig og udryddede millioner af jøder.
Samtidig hører man også igen og igen, nu senest i dagens Politiken, Søren Krarup udtale sig om flygtninge fra Iran, der er blevet afvist af indvandrer"service". Når det således kommer frem at selvmordsraten blandt flygtninge og indvandrer fra fx Iran er tredoblet på kort tid, udtaler manden gudhjælpemig:" Hvis selvmordsforsøg er en metode afviste asylansøgere bruger for at få deres vilje, er det jo tvivlsome selvmordsforsøg(!). Jeg er vred på de personer , der nægter at rejse hjem når de bliver afvist.".

Hermed kan vi altså konkludere at Søren Krarup, var han politiker i Danmark for 60 år siden ville have afvist alle jøder ved grænsen. Desuden ville han være vred på dem, der desperat forsøgte at undgå gaskamrene. Ja han ville sikkert kalde dem "bekvemmelighedsflygtninge".

Og der er nogle der stemmer på manden og hans kumpaner? Skam jer!

link til rendyrket idioti

Etiketter: , , ,

torsdag, august 02, 2007

Jyllands Posten tilter helt over..

Nu læser jeg ikke Jyllands Postens leder så tit, men efter gårsdagens besynderlige udsag, måtte jeg lige tjekke den igen. Og sørme om ikke Carsten Juste eller end anden lettere forstyrret person, igen lossede bizare højreekstremistiske holdninger ud.

Det starter godt nok ikke som en højreekstremistisk leder, næh det er derimod en advarsel mod antisemitisme. Lyder godt ikke sandt, men Jyllands Posten skylder vel også lidt, med deres ofte islamofobiske udsagn og holdninger.

Overskriften lyder:

Køb israelsk

»KØB IKKE hos jøder,« lød råbet fra de nazistiske bøller i 1930'ernes Tyskland. Ufatteligt, men sandt: Nu er vi der igen.

Uhadada. Når selve Jyllands Posten trækker nazikortet må det være alvor. Det var jo trods alt Jyllands Posten der var frontløber i Danmark i 1930erne når det galdt antisemitisme. Så den må virkelige være helt gal.

En dansk organisation, ”Boykot Israel”, opfordrer til at boykotte israelske varer. Tirsdag aften blev hadet til den jødiske stat luftet ved en demonstration mod et israelsk fodboldhold, der spillede i København. Antisemitismen stikker igen sit hæslige fjæs frem.

Øh...her går det så rygende galt for Jyllands Posten. At kritisere en stat er ikke det samme som at kritisere dets religion. Hvis man kritiserer Danmark, så kritisere man heller ikke protestantisme og hvis man kritiserer Rusland for dets atomprogram, kritiserer man ikke den romersk-katolske kirke. Da danskerne boykottede Frankrig pga atomprøvesprængningerne var ingen, heller ikke Jyllands Posten fremme og råbe om racisme mod katolikkerne?!?

Jyllands Posten fortsætter trods denne kortslutning:

Antisemitismen er på march i Europa i disse år. Det hænger sammen med den muslimske indvandring. Men det skyldes også, at venstrefløjen nu tilsyneladende føler sig stærk nok til åbent at vise sit had til den jødiske stat, som man har bekæmpet siden grundlæggelsen.

Halleluja, hvor det køres de store kanoner frem. Det er altså de muslimske flygtninge der er skyld i antisemitismen, men nu har venstrefløjen sørme også gået over og blevet anti-semistisk.

Ud fra samme logik må man vist kalde Jyllands Posten for decideret racistisk, jeg har ihvertfald læst et par ledere hvor kritikken af bl.a. Iran var helt oppe at køre. Ondskabens akse osv. Hvis man benytter Jyllands Postens logik må dette ses som en frontalangreb på muslimer, og bør føre til en politi-anmeldelse.

Jyllands Postens leder lyder på anden dag engang som om den er blevet skrevet af en tilfældig person på en bodega, der har fået lidt for mange snaps, og som lige skal have luftet fordommene inden han går hjem og sover rusen ud. Nogle bør gribe ind og kræve udskiftninger i lederstaben. Om ikke andet så Dansk Front eller den danske forening der her bliver overhalet højre-om.

link til bodega-logik

Etiketter: , , , ,

onsdag, august 01, 2007

Jyllands Posten overgår sig selv

Jeg havde altid troet at tegninge-krisen var topmålet af idioti fra Jyllands Postens side. At nu kunne det ikke blive værre.

Men der blev jeg så snydt. Dagens leder fra avisen er helt oppe og ringe. Den hedder diabolsk nok:

Missionen fuldført

og så bliver der ellers lukket spandevis af lort ud. Hør blot her.

Det officielle Danmark skylder de mange danske soldater, som siden 2003 har gjort tjeneste i Irak, en varm tak. De besluttede at gøre en forskel. Det har de gjort.

Det er ikke deres skyld, at Irak i dag er plaget af vold og uro. Det er ikke for meget sagt, at Irak står på borgerkrigens rand. Man kan gøre regnestykket meget enkelt op: Hvad gør man, når man tilbyder et folk muligheden for demokrati efter årtiers bestialsk undertrykkelse, og det så viser sig, at demokrati ikke ønskes?

Ja her tilbyder man de sataner det bedste fra Vesten, og så siger de bare nej?!?. Jyllands Posten har ikke lært noget af kolonitiden og de 100vis af millioner af mennesker der døde i forsøget på at "modernisere" dem. Næh, de utaknemmelige skarn i Irak VILLE ikke demokratiet, de VILLE ikke lytte til hvad der var godt for dem. Når deres familie bestialsk blev myrdet, skrev de ikke et klagebrev til den amerikanske hærs ledelse og stemte ved valget - næh de valgte at kæmpe imod.

Sørme om ikke Jyllands Posten lige går skridtet videre:

Man kan med fuld ret spørge, hvorfor de internationale styrker skal vedblive med at være en del af et indre irakisk opgør, når nu Irak i sig selv ikke længere er en decideret trussel mod en hel region, som det var under Saddam Hussei


Jamen halleluja. Nej det er da ikke nogen trussel mod regionen at en borgerkrig med etiske udrenselser og kamp mellem de to største religiøse retninger er i fuld gang. Tyrkiet står ved grænsen til Irak parat med tropper, hvis kurderne skulle frigøre sig, Iran sender dagligt tropper ind i landet, Saudi Arabien står på spring. 30% af de irakiske børn har desperat brug for nødhjælp, som ingen tør bringe til dem.

Jyllands Postens leder fortsætter ud af samme spor og foreslår at man skal straffe alle partier der stemte mod krigsindsatsen, osv osv. Det er helt absurd og så gigantisk en brøler og mangel på realitetssans at Jyllands Posten fremstår som klart og tydeligt som den ekstremistisk avis, den er. Føj for satan.

link til pervers leder
tak til kommentar for linket

Etiketter: , , , ,

Har de danske tropper gjort et godt stykke arbejde?

Ja næppe er de fleste af de danske tropper blevet hevet ud af Irak, før analytikerne står i kø med klapsalver til de danske tropper. Hvis man er imod krigen, så er det regeringen der har fejlet, ikke de danske hær, og hvis man er for krigen, så har de danske soldater gjort et fantastisk arbejde og er enten trukket ud for tidligt, eller efterlader er Irak i bedring.

Lad os se på konsekvenserne af krigen i Irak: 2 millioner flygtninge, ca en lille milion døde. 30% af alle børn i Irak har brug for akut nødshjælp, over 90% får ingen skolegang. Der har været demokratiske valg, men den valgte regering har ikke styr på store dele af landet, og kun den kurdiske del er ikke i kastet ud i kaos og daglige selvmordsbomber - kort sagt en brutal borgerkrig og etnisk udrensning.

Personligt havde jeg nok været rimelig skuffet hvis jeg havde sendt en hær afsted for at skabe demokrati og fred, og se så kom tilbage med sådan et resultat. Faktisk havde jeg nok fyret hele bundtet.

Men alligevel roser alle de danske soldaters indsats, ja selv regeringen. Regeringen udtaler at de danske soldater har gjort et godt stykke arbejde under svære forhold. Da genopbygningen af Irak er fejlet, og demokratiet smuldrer må man altså konkludere at de de danske soldater bedste stykke arbejde har været at holde sig selv i live. Således har den officielle danske politik da også været, at hvis man stødte på vejspæringer, lavet af irakisk politi, kørte man simpelthen dem igennem. Man trådte således på det irakiske politis legitimitet, og undergravede den for selv at beholde livet.

I forhold til de amerikanske og engelske tabstal er de danske da også minimale. Kun 7 døde, særdeles imponerende. At man så har ofret nogle tusinde irakere, kan vel næppe bekymre en regering der har sit parlamentariske flertal baseret på had til muslimer.

Så til dels vil jeg give regeringen og diverse politiske kommentatorer ret. De danske soldater har lavet et imponerende stykke arbejde med at holde sig i live. På alle andre områder har de fejlet miserabelt, men da regeringen tilsyneladende tager "ansvaret" for dette - eller skyder det over på de allestedsværende "terrorister", må man lade de kære soldater beholde deres job, med måske et lille rap over nallerne(de fik trods alt fucket det mest rolige område i Irak op). Hvis de altså gerne vil beholde et job, der har som eneste formål at holde sig selv i live - uanset omkostningerne for civile.

Man må håbe de danske jenser tænker sig en ekstra gang om, inden de fornyer deres kontrakt.

link til genopbygningen der var spild af tid

link til roser fra regeringen
link til roser fra opposition

Etiketter: , , , ,

Danmark ud af Irak - næsten



Da den danske krigsminister i går lukkede lejren i Irak, med lange taler om hvorledes Irak var blevet bedre efter invasionen, fløj morterne om ørerne på ham. Lad os se lidt på baggrunden for irakkrigen, i dagens blogindlæg.

Det hele startede med Iraks invasion af i 1990 og den første golfkrig. Her invaderede det sekulære dikatur Irak det naboliggende islamistiske diktatur Kuwait. Denne agression blev fordømt af FN og USA, Egypten og Saudiarabien angreb Irak. Efter fire måneder var Irak smidt ud af Kuwait, og angriberne var få hundrede kilometer fra Bagdad.
Efter krigens afslutning indførte FN støttet af USA en del sanktioner over Irak, mens Kuwait fortsatte som et islamistisk diktatur og Irak som et diktatur.
Den daværende forsvarsminister i USA - Dick Cheney udtalte kort tid efter krigen:"
I would guess if we had gone in there, I would still have forces in Baghdad today. We'd be running the country. We would not have been able to get everybody out and bring everybody home. And the final point that I think needs to be made is this question of casualties. I don't think you could have done all of that without significant additional U.S. casualties, and while everybody was tremendously impressed with the low cost of the (1991) conflict, for the 146 Americans who were killed in action and for their families, it wasn't a cheap war.
And the question in my mind is, how many additional American casualties is Saddam (Hussein) worth? And the answer is, not that damned many. So, I think we got it right, both when we decided to expel him from Kuwait, but also when the President made the decision that we'd achieved our objectives and we were not going to go get bogged down in the problems of trying to take over and govern Iraq."


USA vidste altså på dette tidspunkt, bakket op en stort set enig generalstab og eksperter i mellemøsten at en besættelse af Irak, ikke ville medføre meget andet end død og ødelæggelse.

Så spoler vi frem til 2001,situationen er uændret i Irak, FN laver inspektioner, og Irak brokker sig over dem.
11 Saudiarabiske terrorister samt andre personager smadrer to fly ind i to tårne i New York. En vis Bin Laden, tager ansvaret og USA og NATO invaderer Afghanistan for at få manden ud. Man finder ikke nogen, men fjerne det islamistiske diktatur og erstatter dem et særdeles svagt demokrati.
Derefter vender man øjnene mod Irak. Man opfinder for at legitimere krigen flere årsager ved vi nu, bl.a. forbinder man Saddam Hussein med terrorangrebet mod New York og hævder at der findes masseødelæggelses våben i Irak. Alt sammen ubegrundet. Hvad den virkelige årsag til angrebet er, kan man kun gætte på, men den australske forsvarsminister har hævdet det var olie, andre at det var et forsøg på at demokratisere landet.
Sandheden er nok i virkeligheden politisk. George Bush havde brug for at virke handlekraftig for at blive genvalgt og manglede ganske enkelt lande at invadere.

Af uransagelige årsager valgte den danske regering, støttet af Dansk Folkeparti at deltage i invasionen. Dette skyldtes i følge statsministeren at Irak underminerede FN og truede vesten ved at udvikle masseødelæggelsesvåben. Dette på trods af at FET påviste at der ikke var nogle masseødelæggelsesvåben. Sandheden var nok at Anders Fogh ville vise støtte til USA efter terrorangrebene i 2001.

Nu - 6 år efter - 4/5 dele af de danske tropper sig så ud - begrundet med at de irakiske myndigheder har bedt dem om at forlade landet. Regeringen ved ganske vist godt at i samme øjeblik de vestlige soldater forlader landet, bryder det sammen. Denne kommende katastrofe har man dog valgt at ignorere - først og fremmest nok fordi at man jo har vidst hele tiden, siden 1991 at det var konsekvensen af en invasion(se Dick Cheneys udtalelser i starten), men også fordi at forbindelsen til USA var ved at være for belastende.

I mellemtiden er en lille million irakere døde, 2 miliioner irakere er drevet på flugt og en sultkatastrofe nærmer sig med hastige skridt. Og Danmark har stadigvæk knap 30 soldater i Irak.

Første golfkrig

Anden golfkrig
Evakueringen af de danske soldater

Etiketter: , ,