onsdag, december 12, 2007

Det forbandede håndtryk

Striden om de Nordjyske præster der nægter at give håndtryk til kvindelige præster er blevet en pinlig sag for den danske befolkning. Her gik folk rundt og gnæggede og kaldte Asmaa Abdul-hamid for "udansk" og "islamist" fordi hun ikke ville give hånd med mænd. Ja faktisk havde mange ingen problemer med at se en lige linje fra Osama Bin Laden og Asmaa. Baseret på et tørklæde og et manglende håndtryk.

Hvor absurd denne holdning er, bliver nu endnu engang udstillet efter at det er kommet frem at visse danske præster tilsyneladende også er "udanske" og "islamister". Ja man må jo være et fjols hvis man ikke kan se en direkte forbindelse mellem Osama Bin Laden og disse præster i Viborg. Eller..
Berlingske tidende forsøger at løse den gordiske knude på følgende måde:

(...) mens Asmaa Abdol-Hamids manglende håndtryk i offentligheden alene er et anliggende for hendes vælgere, er de bogstavtro præster et anliggende ikke blot for deres menighed og biskop, men i sidste ende også for den stat, der har ansat dem som tjenestemænd i et samfund, hvor vi siger ja og amen til ligestilling. Det stiller den statsunderstøttede kirke i et alvorligt dilemma.
Og så er det, man må tage en dyb indånding og erkende, at når man vil den paradoksfyldte og alligevel levende danske folkekirke, må man vise dens mindretal den pragmatiske tolerance, som selvsamme mindretal ikke selv formår at vise andre. Gennem årene er antallet af diskriminerende præster faldet. Tiden vil også klare resten.(..)


Aha. Så Berlingske Tidende mener at man må udvise pragmatik og tolerance overfor mindretal. Det er sgu nye toner fra det borgerlige Danmark.

Link til Berlingske Tidendes kovendning - dobbeltmoralen blev for tyk

Etiketter: , , ,