torsdag, marts 01, 2007

Ungdomshuset og det danske frisind - en nekrolog

I Danmark har vi siden 70erne haft en liberal og demokratisk indstilling til minoriteter. De fattige fik lov til at indtage Christania og bygge en fristad, de unge venstreorienterede fik Ungdomshuset hvor de kunne eksperimentere og nazisterne fik lov til at hegne sig ind i Greve. Ytringsfriheden og mangfoldigheden levede og førte til et moderne og levedygtigt demokratisk samfund.

I de nye årtusind er dette frisind forsvundet med højrefløjens kyniske udnyttelse af terrorangrebene i New York. Pludselig skulle vi alle ensrettes, og enhver afvigelse fra normen (fx greenpeaces aktioner) bliver nu beskrevet og straffet hårdt som terror. Det lokale demokrati blev afskaffet, ytringsfriheden indskrænket(igen terrorloven) og de svage grupperinger i samfundet blev udsat for særlove og voldelige sanktioner.

Nu ryger ungdomshuset så, en perle på det danske kulturlandskab, en fejring af det liberale Danmark og dermed ryger også endnu en bid af den danske mangfoldighed. Her på mavepusterne har vi har ikke en øre til overs for de voldelige grupperinger i Ungdomshuset, men vi skammer os over hvorledes det politiske system har behandlet en unik kulturel højborg som Ungdomshuset. Det er Socialdemokraterne i København der er skyld i tabet af Ungdomshuset og nedlæggelse af ikke alene det bedste spillested i København, men også et væksthus for den danske medie- og musikbranche.

Når folk undrer sig over hvorledes Fonden jagtvej 69 har kunne skaffe 12-14 mio kroner på ingen tid, skyldtes det naturligvis at Ungdomshuset har været rugekasse for en hel generation af kulturelle og musikalske personligheder - der bringer millioner ind i samfundet og gør kulturlivet mere levende.
Alt dette vil dø i fremtiden og Danmark vil blive en kulturelt fattigere nation - et bevis på at vores angst for terror er en del farligere end terroren selv. De kunne godt slå ungdomshuset ihjel, men vi mister samtidig en del af os selv.

Håbet på mavepusterne er at en ny generation af unge oprører vil vokse ud af kampen om ungdomshuset. At den nye generation vil skabe postyr og rumlen nok til at politikerne indser at samfundet har brug for et nyt anarkistisk ungdomshus. Desværre er Ritt og co. nogle indtørrede, stivnakkede økonomer der forblindet af deres egen friværdi har solgt ud af alle værdier. Det er trist at samfundet på denne måde bliver fattigere fordi de tænker på at fylde lommerne.

link til tabet af dansk kultur

Etiketter: , , , , , ,