mandag, marts 05, 2007

Løgnen om Irakkrigen

Der findes få ildsjæle i dansk journalistik. Men nogle få individer kan man ikke tage andet end hatten af for. En af disse er Bo Elkjær fra Ekstra Bladet, der er fuldstændig sortlistet af regeringen, der er træt af hans evige spørgsmål om Irakkrigen.
Trætte af at Bo Elkjær bliver ved med at hive gamle citater fra regeringen frem, der alt for tydeligt påviser at regeringen har løjet stærkere end selv Socialdemokraterne ang. ungdomshuset, når det gælder Irak-krigen. Og Bo Elkjær har bidt sig fast som en terriere og gør sin branche ære.

Her et par citater fra bloggen, der opdateres dagligt:
Den 2. april 2003 var statsminister Anders Fogh Rasmussen i Folketinget for at besvare følgende spørgsmål: "Vil statsministeren, da statsministeren som bekendt har været den drivende kraft bag dansk deltagelse i den ulovlige krig mod Irak, oplyse, hvorvidt den irakiske befolkning opfatter invasionen som en befrielse?"
Senere i debatten om spørgsmålet sagde du:
"Men hvad er alternativet? (...) At han skal blive ved med at udvikle sine masseødelæggelsesvåben og måske en dag sidde med atomvåben, som han kan bruge mod verdenssamfundet?"
Var der den 2. april 2003 noget som helst, der talte for, at Irak og Saddam Hussein "måske en dag" ville have "atomvåben, som han kan bruge mod verdenssamfundet"?
Var regeringen den 21. marts 2003 i besiddelse af nogle som helst konkrete oplysninger, der på nogen måde kunne understøtte påstanden om, at Irak "måske en dag" ville have "atomvåben, som han kan bruge mod verdenssamfundet"?
Hvilke oplysninger?
Hvilke dele af verdenssamfundet betragtede regeringen i 2003 som truet af et muligt irakisk atomvåben?
Statsministeren refererer hele tiden til personen Saddam Hussein i stedet for Irak og det irakiske styre, som for eksempel den 2. april 2003 med ordene "at han skal blive ved med at udvikle sine masseødelæggelsesvåben" og "atomvåben som han kan bruge mod verdenssamfundet". (Min kursiv)
Forsvarets Efterretningstjeneste rapporterede i 2002 om Saddam Husseins forventede, snarlige arvefølge. Havde regeringen nogen som helst oplysninger om, at Irak ville være i stand til at udvikle atomvåben indenfor Saddam Husseins forventede leve- og regeringstid?

Link til Bo Elkjær dergriller regeringen over en sagte ild

Etiketter: , , , ,