mandag, marts 19, 2007

Krigen i Irak og Danmarks ansvar..

Diskussionen om Irak ender naturligt nok altid i en diskussion om tilbagetrækning af tropper og konsekvenserne deraf. Men en anden og vigtig diskussion er hvad Danmark kan gøre for at gøre hverdagen nemmere for de irakere, vi nu har ansvaret for. Rune Lund skriver genialt på sin blog:
(...)

Irak er i dag et land i borgerkrig og i total opløsning. Derfor er der blandt andet over 4 millioner irakiske flygtninge. Alene i det lille land Jordan med 5 millioner indbyggere, er der 750.000 flygtninge.
Regeringen og Dansk Folkeparti har gjort Danmark medskyldig i disse ufattelige lidelser. Men hvorfor er det lige, at det er Jordan, der skal betale for, at Bush, Blair og Fogh har smadret Irak?

Sverige som heller ikke har noget ansvar for katastrofen i Irak har gjort klar til at modtage 15.000 irakiske flygtninge. Den krigsførende stat Danmark har ikke engang en afklaret holdning i forhold til at modtage de tolke, som de danske soldater bruger i Irak. (...)

Danmark skal også åbne sine grænser for irakiske flygtninge. Vi bør i som minimum straks modtage 10.000 irakiske flygtninge. Når man har været med til at ødelægge og smadre Irak – så må man også selv være med til at rydde op.

Rune har en god pointe. Regeringen og DF må snart vågne op og se de katastrofale konsekvenser af deres idiotiske handlinger og tage ansvar.


link til fornuft og ansvarlig politik

Etiketter: , , , , ,