fredag, marts 16, 2007

DR presset til positiv dækning af Irak-krigen

Man kan godt undre sig over de danske nyhedsmediers dækning af Irak-krigen. At der ikke har været flere kritiske repportager om tortur og overgreb på civilbefolkningen. En forklaring kan naturligvis være at "de danske soldater er nogle engle" og at "Basra er en fredelig region". En anden kan naturligvis være at regeringen har truet nyhedsmedierne til tavshed.

Det sidste er nu blevet påvist efter at en afslørende email af kulturminister Brian Mikkelsen er kommet frem. Her truer han DR og visse navngivne journalister til at dække Irak-krigen mindre kritisk. Et klokkeklart lovbrud, der desværre først kommer frem nu. Skaden er sket og den danske befolkning er blevet vildledt - således mener et flertal af den danske befolkning stadigvæk at de danske soldater har gjort gavn i Irak. Noget man skal leve i en glasklokke bestående af lalleglade danske nyhedsmedier for at tro på.

At Brian Mikkelsen forsøger at dække sig ind under "ytringsfriheden" er komisk, men jo et klassisk eksempel på højrefløjens forsøg på at dække sig ind. Formoder også at Brixtofte snart hævder at han blot benyttede sin ytringsfrihed når han bestilte dyre vine og bestak vennerne.

link til korruption og magtmisbrug af værste skuffe

Etiketter: , , , ,