tirsdag, januar 08, 2008

Forbehold for forbehold

Anders Fogh hævder at han vil afskaffe de 4 EU-forbehold, men Politiken afslører idag at han reelt vil afskaffe 3 og ændre ét forbehold. Det er nemlig kommet frem at Fogh under processen med udarbejdelse af Lissabon-traktaten fik gennemtrumfet at Danmark kan ændre sit retslige forbehold, så VKO-flertallet kan bevare bl.a. 24 årsreglen, der ellers skulle ophæves ved afskaffelse af alle 4 forbehold.
Kontrasten til hans ellers klare tale om "indflydelse" og "ansvar" kan næsten ikke være større. Som altid får EU det værste op i de danske politikere, der lyver og manipulerer sig frem i en kolosal magtkamp.
Guderne skal vide at jeg absolut ikke er EU-tilhænger. Den europæiske union er grundlæggende et udemokratisk projekt, ikke alene fordi størstedelen af beslutningerne bliver taget af bureaukrater og embedsmænd, men også fordi et demokrati med over 400 mio individer efter min overbevisning ikke kan være et reelt demokrati. Hensynet til det enkelte individ forsvinder eller mindskes kraftigt i så store demokratier. Et tredje argument mod EU er naturligvis at der mangler en samlet offentlighed i EU, så fx pressen kan ligge et reelt pres på parlamentet mm.

Foghs dobbeltmoral og fordækte spil ligger i smuk forlængelse af afstemningen om forbeholdene i 1993. EU er et så korrumperende projekt at selv SF bliver rodet ud i løgn og fortielser.

Link til politik af værste skuffe - det nye forbehold

Etiketter: , , , ,