mandag, januar 07, 2008

Videoovervågning er ikke løsningen..

Regeringen inklusiv det såkaldte "liberale" parti Venstre er i vildrede. Efter en knivstikkeri på Strøget i København med efterfølgende dødsfald, må regeringen indse at det tilsyneladende ikke har nogen vupti-løsninger på kriminalitet.

Regeringen ved naturligvis godt at den øgede ulighed øger kriminaliteten og at de længere fængselsstraffe også øger tilbagefaldet og kriminaliteten, men hvad gør man så? Jo man begynder naturligvis at foreslå overvågning af alt og alle. I ægte liberal ånd forsøger man at omklamre og mistænkeliggøre alle københavnere, igen velvidende om at overvågning blot flytter kriminaliteten til andre steder.

Men Lene Espersen er ligeglad. For hun ved at sålænge befolkningen lever i angst i illusionen om at kriminaliteten og volden er stigende i Danmark(hvad den naturligvis ikke er), så vil de forfalde til at tro at der findes nemme løsninger på kriminalitet.
Det er der ikke. Det er et langt hårdt træk - en hård kamp mod de sociale uligheder og den manglende uddannelse der forårsager langt, langt de fleste tilfælde af vold og kriminalitet.
Det træk vil regeringen ikke lave. For de tjener sgu for godt på det andet scenario.

link til populisme af værste slags

Etiketter: , , , ,