onsdag, oktober 01, 2008

Var det en fejl at redde jøderne fra udryddelse?

Man ser det efterhånden dagligt. Politikere og almindelige borgere der udtaler sig kritisk om indvandrerpolitikken i 80erne og 90erne. Dansk Folkeparti startede kritikken og efterhånden har den bredt sig ud over midten af dansk politik. Se bare Raapil, der som i en bisætning i dette blogindlæg udtaler den politisk korrekte antagelse:
"Det eneste, Tomas Kirstein har ret i, er at den indvandrings- og flygtningepolitik, der blev ført i Danmark i 80erne og 90erne var dum og naiv, men det er ikke indvandringspolitikken der driver kampen om narkomarkederne"

Lad os kigge lidt mere på denne "dumme og naive" politik. Hovedmængden af flygtninge der kom i 80erne var iranere - der flygtede fra det som Dansk Folkeparti beskriver som et nazistisk land, ja selv Angela Merkel har lavet sammenligningen. Sammenligningen er naturligvis stupid, men der er vist ingen tvivl om at Iran er et frygteligt land at leve i, og dem der flygtede ofte flygtede fra den sikre død. Det var altså disse flygtninge vi var dumme og naive at hjælpe.

Derefter kom vi så til 90erne hvor de fleste flygtninge kom fra Ex-jugoslavien. Alle typer jugoslavere flygtede, lige fra muslimske albanere til kristne serbere. De flygtede fra krig, død og ulykke, og i ekstreme tilfælde fra etniske udryddelse. Igen åbnede vi dørene og lod naivt folk undslippe etnisk udrenselser af værste skuffe.

Amila - der sammen med sin mor flygtede fra ex-jugoslavien, har et fremragende blogindlæg om netop den "dumme og naive" flygtningepolitik, der reddede hende fra død og krig. Hun ville aldrig være sluppet ind i Danmark hvis den nuværende regering sad på magten, og kan ikke forstå at det var "dumt og naivt" at redde hendes liv.

Mit spørgsmål til højrefløjen og midten af dansk politik, der som en folk naivister smider skældsord efter tidligere tiders indvandringspolitik - Var det en fejl at redde jøderne fra udryddelse af nazisterne? Var det en fejl at redde politiske flygtninge fra det i beskriver som et nazistisk land? Var det "naivt" at redde bosniske muslimer fra etnisk udryddelse?

Eller var det blot et tegn på en menneskelighed, I ikke selv formåer at lægge for dagen?

Etiketter: , , , , , , , ,