torsdag, september 25, 2008

Totalforbud mod privatejede våben ønskes!

Hvis man dykker lidt ned i tallene og forskningen på området, finder man ud af at der er mange årsager til kriminalitet. Først og fremmest skal det skæres ud i pap igen og igen, at strengere straffe ingen - læs INGEN effekt har på antallet af kriminelle i et samfund. Den modsatte tendens kan derimod påvises - alt for strenge straffe, medfører en barskere kriminalitet. Men nok om det.

Den mest udbredte og klart dominerende er relativ økonomisk fattigdom. Ethvert seriøst politisk parti der vil bekæmpe kriminalitet, må således lave en reel indsats for at mindske de økonomiske forskelle i samfundet.
Den sidste to bestemmende faktorer er psykisk sygdom og mulighederne. Et ordentlig beredskab mod psykiske sygdomme og en strukturel fjernelse af mulighederne for kriminalitet må således også være en del af kuren mod kriminalitet. For at fokusere på fjernelse af mulighederne, menes her bl.a. at jo flere våben der findes i samfundet, des større fristelse for svage sjæle til at begå overgreb som den vi lige har set i Finland. Et land der ligesom USA også svømmer i lettilgængelige våben. Det er sgu for let at tage andre med i døden, når man nu alligevel har tænkt sig at begå selvmord. At gå ned med et brag, så at sige.

Nu troede jeg faktisk at Danmark havde en hård våbenlov, men faktum er at det blot kræver at man er 20 år gammel, har en ren straffeatest og har gået i skydeklub i 2 år - så har du retten til at købe værktøjet for at slå utallige uskyldige ihjel. I England der flænge havde lignende regler, gik en 44 årig i 1996 amok og dræbte 16 børnehavebørn i alderen 5-6 samt deres underviser. Med et legalt anskaffet våben(!).

Siden da har England gjort det allerfornuftigste og forbudt alle privatejede skydevåben. Fuldstændigt!. Ja selv deres OL-hold i skydning må tage til udlandet for at øve sig. Lad os lære af tragedien i England og Finland og forbyde alle privatejede våben. De OL-medaljer og de skydeklubber kan vi leve uden. Det vil naturligvis ikke forhindre psykopater i at gå amok - men måske kan vi forhindre den helt store massakre.

link til masakren i Finland

Etiketter: , , ,