fredag, marts 21, 2008

Man gjorde et barn fortræd

Igår blev et 16-årigt avisbud dræbt på Amager af 3 jævnaldrende i et tilsyneladende racistisk motiveret drab. En tragedie for famillien og vennerne. Befolkningen er naturligvis i chok - det kunne være vores eget barn der blev slået ned med en kølle en tilfældig dag i kulden.

Efter sådan en tragedie er det tragi-komisk og se hvorledes de forskellige fløje forsøger at gøre det til et eksempel på at netop DERES politik ville kunne have forhindret kriminaliteten. Det er ren ynk at se Søren Pind angribe Københavns Kommune fordi de ikke har puttet de tre mordere i fængsel for længe siden og smidt nøglen væk. At se DF-støttere og gamle hoveder foreslå at nedsætte den kriminelle lavalder - igen rent til grin da ingen af de tre anklagede er under 15. Selv venstrefløjen er mindre pæn, når den angriber Dansk Folkeparti og regeringen for at være ansvarlig for den tiltagende racisme i samfundet. Naturligvis gør det undtryk at se den 15-åriges mor appellere for mindre fremmedhad, men mon ikke de tre unges største problemer var sociale af natur - og ikke at de var racister?

I sådanne tilfælde må man holde hovedet koldt - på mavepusterne føler vi med den stakkels familie, og tænker på hvor hårdt det må være. Men samtidig priser vi os for at leve i et velfsamfund hvor mord bliver sjældnere og sjældnere. Og hvor tilfældig vold og mord er så sjældent et syn at man trygt kan lade sine børn gå alene på gaden.

Lad os håbe danskerne holder fast i den liberale velfærdsstat og ikke forfalder til at satse på "nemme" løsninger, såsom hårdere straffe. Sociale problemer skal og kan løses via sociale tilbud.

link til sagen

Etiketter: , ,