torsdag, december 13, 2007

Justitsministeren med den røde tud

De må sidde og skamme sig i justitsministeriet lige nu. Og forhåbentlig også i EU.

EUs terrorliste var nemlig til eksamen i byretten og dumpede med et højlydt brag. Organisationerne FARC og PFLP kunne nemlig ikke klassificeres som terrororganisationer, og dermed kunne de 7 anklagede for terrorstøtte frifindes. Frifindelsen viser naturligvis først og fremmest at terror ikke er et så entydigt begreb som regeringen, EU og USA gerne vil lave det til.

Det Danmark og USA laver i Irak kan med ligeså god ret kaldes terror, bare terror mod civilbefolkningen. Og hvad med de danske terrorister under 2. verdenskrig der bekæmpede nazityskland.

Næh justitsministeren burde tage konsekvensen og få "terrorbekæmpelsen" i EU genforhandlet. Terrorister skal ikke bekæmpes ved at fjerne almindelige menneskers rettigheder og skyde med spredehagl. De skal bekæmpes ved en velfungerende efterretningstjeneste, under streng demokratisk kontrol.

Angst er basis for elendig lovgivning. Den eneste organisation der herhjemme er blevet dømt efter den nye terrorlov er Greenpeace! Lad os få fjernet terrorloven og terrorlisten. Det kan kun gå for langsomt.

link til Lene Espersens fadæse

Etiketter: , ,