tirsdag, september 04, 2007

lidt fornuft fra Politikens side:

Stå fast … og find et Ungdomshus


PRINCIPIELT ER konflikten om Ungdomshuset uløselig.

Det er nemlig principielt umuligt at snakke med unge, der ikke tager afstand fra de unge, der bruger voldelige metoder i Københavns gader. For hvis man gjorde det, hvad bliver så det næste? Vold i alle danske gader? Et tag selv-bord for terrorister?

Omvendt kan de unge principielt heller ikke tage imod et nyt Ungdomshus fra Københavns Kommune. De havde nemlig et i forvejen, der er revet ned, så et kommunalt tilbud er i udgangspunktet en provokation. Og et hus under tilsyn? Ja, det er naturligvis helt uacceptabelt for et miljø, der netop ikke passer ind i alle de eksisterende tilbud. Anarkisme er nu engang … anarkisme.

Principielt set har der heller aldrig været en konflikt. For det har jo aldrig været acceptabelt med et hus uden tilsyn, og de unge har aldrig haft ejendomsret til et sådant hus.

Heraf kan man se, hvor nyttige principper er i denne sag.
(..)
Vores stilfærdige råd til politikerne er at stå ubøjeligt fast på principperne. Og så finde et hus, som de unge kan bruge.

Vi kender også en advokat og en fond, der kan tage imod det. Så kan de unge jo besætte det i strid med alle principper. Og fonden kan lade være med at ringe til politiet. Og politiet kan nøjes med at gribe ind, hvis ballademagere alligevel laver hærværk i kvarteret. Mon ikke det problem i givet fald bliver langt mindre, end det er nu.

link til hele lederen

Etiketter: , ,