søndag, september 02, 2007

Demokratiet er ikke rodfæstet i Danmark

Engang imellem sker der ting i Danmark der får folk op af stolene, og hen til blækhuset hvor de kræver demokratiet og folkets rettigheder afskaffet. En sådan situation er balladen om ungdomshuset. En længere konflikt mellem ungdomshusets brugere og Københavns borgerrepræsentation. Konflikten har udmøntet sig i flere sammenstød med flaskekast, bål i gaderne, spraymaling og voldelige anholdelser. Dog er der ikke nogle der er kommet alvorligt til skade, højst et par brækkede riben og blå mærker, et tegn på at urolighederne trods alt foregår med en hvis form for respekt mellem de to partnere.

Men sørme om ikke den slags uroligheder får folk til at ønske indførsel af dikatoriske tilstande. Lad mig citere den "socialdemokratiske" blogger fra dansk-politik.dk:

"Reporterne viser umiddelbart at ingen af idioterne er kommet til skade, og det er sku’ en lille smule trist. Jeg ønskede fanedme at Politiet var udstyret med gummikugler eller bare trak pistolerne og sendte et par stykker af de såkaldte “aktivister” et sted hen hvor de ikke kan terrorisere på den måde.(..)"

"Og sidst men ikke mindst skal enhver politiker der offentligt udtaler støtte til den slags optøjer, og fortsat taler for at de skal have sig et hus, straffes på en eller anden middelalderlig måde, hjul og stejle kunne måske være en mulighed.(..)""Spørgsmål til jurister og juridisk interesserede. Kunne det lade sig gøre, at indskrænke forsamlingsfriheden på Nørrebro og simpelthen forbyde selv lovligt anmeldte demonstrationer?"

Det David Garby her foreslår er altså afskaffelse af retstaten og indførsel af en politistat hvor mord på demonstranter er helt acceptabelt. Derefter vil han gerne indskrænke ytringsfriheden for alle der er uenige med manden i denne sag. De skal helst koportligt afstraffes. Til sidst håber han på at indskrænke hele Nørrebros demokratiske ret til at demonstrere.

Herligt ikke sandt. Jeg er sikker på at David næppe har gennemtænkt disse foreslag, men de er naturligvis helt absurde og latterlige. Hvis David og dennes meningsfæller gerne vil have sådanne tilstande findes der en del dikaturstater de kan flytte til. Men lad venligst være med at ødelægge det danske demokrati med disse latterlige hævnønsker over store dele af den københavnske ungdom.

link til opgør med demokratiet i Danmark

Etiketter: , , ,