mandag, januar 01, 2007

hurtig gennemgang..

af statsministerens nytårstale...bare de første ord:

I dag står der respekt om Danmark. Fordi vi stod fast, da vore grundlæggende værdier kom under pres.Vi stod vagt om ytringsfriheden, som er den mest kostbare frihedsrettighed, vi har.

Retten til frit at offentliggøre sine tanker i tale, i tekst, i tegninger,

- retten til frit at meddele sine tanker med alvor og humor, med seriøsitet og satire, med kendsgerninger og karikaturer,

- retten til frit at tale de politiske magthavere, de religiøse autoriteter og de hævdvundne tankesæt midt imod,

1. Respekt og respekt..det er vist en ret mudret affære. Jeg har ihvertfald hørt en del kritik af det islamofobiske land mod nord.

2. Jeg håber da ikke der var en eneste folketingspolitiker der følte sig presset til at fjerne/ændre nogle værdier?!? Jeg har ikke hørt om nogle ihvertfald?

3. Regeringen har i det foregangne år indskrænket retten til frit at offentliggøre sine tanker. Således er Greenpeace blevet dømt efter den nye terrorparagraf for at hænge et banner op.

4. De offentlige indstancer tør ikke mere snakke de politiske magthavere imod her i Danmark. De ved godt at de ligesom menneskrettighedscentret vil blive skåret ned og væk hvis de kritiserer regeringen. Således er også flere førende religionsforskere kommet på den sorte liste, og kan ikke få støtte til forskning, fordi de har snakket DF og regeringen imod.
..
og så er der vist ikke grund til at høre mere på den omgang vand ud af ørerne.