mandag, december 25, 2006

Se serie og film på dr.dk/tv - nu også på mac

Som før nævnt lader DRs hjemmeside meget tilbage når det gælder brugervenlighed. Især når man skal streame/se TV og tilmed formaster sig til ikke at ville "opdatere" til Windows og Internet Explorer.

Her kommer mavepusternes julegave til folket. En komplet guide i 4 "nemme" skridt til hvorledes man kan streame og tilmed downloade alt fra DR.dk/TV, hvad enten man bruger Windows, Mac eller linux.

1. Det første man skal gøre er at hente VLC ned fra denne side. Den findes til stort set alle styresystemer og er en hel genial mediaafspiller der efterhånden kan afspille alle formatter(nu også wmv-format). Den er stadig ikke 100% stabil, men er klart bedre en Windows mediaplayer og Quicktime, så bare kom igang.

2. Dernæst skal man finde MMS adressen på den udsendelse man vil se. Dette gøres på i Mac Os X ved at åbne Safari og finde udsendelsen man gerne vil se på dr.dk/tv. Tryk på udsendelsen og Safari vil forsøge at åbne DRs mediaafspiller. Dette vil som oftest fejle, og man vil blot få en blank side op:


På mac kan man nu trykke i venstre hjørne og vælge "save as source":
Tryk på denne og gem filen på skrivebordet.
Åbn denne fil med en teksteditor og find URL'en til udsendelse, der starter med mms:


3. Kopier denne adresse og åbn nu VLC. Vælg "open network" i File menuen:

Kopier nu adressen ind under http/ftp/mms/Så skal man blot trykke ok, og så åbner VLC udsendelsen(tada!)

4. Hvis man gerne vil gemme udsendelsen(hvis fx DR har en elendig forbindelse og det hele hakker), så er det også muligt i VLC. Vælg blot som før og vælg også Streaming/Saving.
Tryk derefter på settings og udfyld dem som på billedet. Husk at markere "dump raw input" og lave en ny fil der slutter på wmv(vlc foreslår en ts-fil, men det holder ikke).
Så sker miraklet og filen bliver hentet ned (her på skrivebordet). Det kan tage lidt tid, men så har man også en god version der ikke hakker.

Det var alt - ikke helt simpelt men det burde virke. God fornøjelse og glædelig jul fra mavepusterne til dig.