torsdag, december 28, 2006

Lektor forsvarer tortur med næb og klør!

Fandt dette udklip fra dagens berlinger på uriasposten. Utroligt at Berlingske Tidende offentliggører disse sindsyge personers opfordringer.

Lektor Lars H. Hansen: Guantanamo-fangelejren bryder ikke Genéve-konventionerne

Skal konventionerne ændres?
Berlingske Tidende har længe helt rutinemæssigt kaldt Guantanamo-fangelejren for et brud på Genève-konventionerne uden en antydning af argumentation. 12. december opfordrede dr.jur. Jesper Berning i en opinion til en seriøs debat om, hvem der er beskyttet af diverse konventioner; men hverken avisen eller nogen »lærd« har ytret sig herom. Så en lægmand som undertegnede vil gøre et forsøg, eftersom ingen ellers synes at have læst konventionerne.

Helt overordnet gælder det selvfølgelig, at en krigsførende kan beholde fjendtlige kombattanter fangne, så længe konflikten står på uden nogen som helst pligt til at stille nogen for en domstol. Alene af denne grund er Guantanamo og andre fangelejre helt i overensstemmelse med konventionerne. Al-Qaeda har igen udsendt en erklæring om, at terrorkrigen stadig er i gang, og Iran har ikke tilbagekaldt Khomeinis krigserklæring, så ingen kan påstå, at krigen er forbi.

Genève-konventionerne handler om at definere, hvem der hvornår nyder hvilken beskyttelse mod vilkårlig vold. Da terroristerne helt falder uden for de grupper, der er beskyttet, kan de sagtens blive mishandlet, uden at konventionerne er overtrådt. Der er derfor ingen modsætning mellem en eventuel mishandling og respekt for konventionerne.

Det, vi bør debattere, er, om konventionerne bør ændres, og her har Berlingske ligesom Europa da ret til at argumentere for, at terrorisme skal anerkendes som lovlig krigsførelse; og eftersom alle muslimske stater deler denne opfattelse, er det da ikke umuligt, at konventioner kunne blive ændret. Hvis dette ikke sker, er det selvfølgelig et vigtigt spørgsmål, hvordan en kombattant identificeres som illegal. Det er dette spørgsmål, vi burde diskutere, og ikke vilde påstande om, at USA bryder konventionerne.


Halleluja!. Fanme om ikke en dansker har spist USAs vanvittige forsøg på at omgå alle konventioner ved at omdefinere begrebet krigsfange. Alle personer med to virksomme hjerneceller (men ikke Kim her) kan da se at det er et ynkeligt forsøg på at legitimere tortur og drab på alle de individer man fanger under krig.

Berlingske Tidende og alle andre danske nyhedsmedier gør ret i at fastholde at USA gør grin med Geneve-konventionen og at de ikke har et eneste juridisk argument for forskellen på "ulovlige kombatanter" og krigsfanger. Alt hvad de har er ordet "terror".

Lars "Hurra-for-tortur" Hansen gør sørme også lige klart til sidst sin kommentar, at hvis man ikke støtter USAs vanvid og tortur, ja så er man naturligvis islamist. Fantastisk. Der røg hele Folketinget til venstre for Dansk Folkeparti sørme i Islamismebaljen.

I øvrigt gør det ingen forskel at ændre konventionerne så "ulovlige kombatanter" eller hvad man nu definerer som "terrorister" også har rettigheder til ikke at blive tortureret og holdt i hundesnor. Så omdøber Bush-regeringen og Anders Fogh jo bare deres fanger til "Illegale Skøre Aber" og så kan man starte forfra.

Måske skulle man blot skære diskussionen over og slå fast at man ikke må torture folk, uanset hvad man definerer dem som. Det kan sgu da ikke være så svært.