mandag, juli 07, 2008

Massiv social indsats i Gellerup parken - nu!

Den voksende fattigdom og dybe polarisering i det danske samfund kræver daglige ofre. Og som altid er det de svageste der står for volden, og samtidig dem der får flest slag. Ikke mindst beskæringen af støtten til indvandrerne har øget kriminaliteten.

I Gellerup i Århus, en skamstøtte for skiftendes regering arrogance overfor fattigdomsproblematikkerne, er det kommet så vidt at de har måtte evakuere flere beboere af grønlandsk afstamning. De blev simpelthen hetzet af bander fra nabolaget, der kastede sten igennem vinduerne og overfaldt dem på gaden. Politiet, lammet af den politireform som VKO har gennemtrumfet kan intet gøre - og nu må man flytte folk pga deres etnisitet.

På mavepusterne insistere vi på at bekæmpe racisme i alle former. Når det er DF der spytter på muslimerne, højreekstremistiske kommentarer der gejler pøblen op, eller 2. generationsindvandrer i Gellerup parken der kaster sten. Racisme er altid de svageste gruppers måder at sparke nedad på, og er ulækkert og klamt i al dets ondskab.

Regeringen må stoppe med at føre symbolpolitik("politi-reform"), afskaffe velfærdsstoppet og tilføre de resurser politiet har brug for, for at dæmme op for den stigende sociale uro. Og samtidig må politikerne se sig selv i spejlet og indse at fattigdomsbekæmpelse er den eneste kriminalitetsbekæmpelse der virker.

link til social uro

Etiketter: , , ,