tirsdag, juni 03, 2008

De gjorde seks uskyldige fortræd

Igår kørte en person i en Toyota Corolla med falske diplomatplader ind i Islamabad i Pakistan. Han styrede bilen ind i ambassadekvarteret og blev viftet igennem afspærringerne ind til den danske ambassade. Her fik han rodet lidt med de forkerte ledninger og nogle meter uden for ambassaden sprængte han sig selv og bilen i luften. Et lille barn gik på gade og døde, sammen med en politibetjent, en altmuligmand og to sikkerhedsvagter. Desuden døde en ældre herre der sikkert var forbi for at tjekke åbningstiderne. 10-20 mennesker i nærheden blev såret og blod og lemmer fløj til alle sider.

Dette var ikke en usædvanlig dag i Pakistan, hvor religiøse og nationalistiske spændinger koblet med en ekstrem fattigdom jævnligt medfører for dødelige angreb af denne slags. Uskyldige børn og tilfældige forbipasserende er dem der dør flest af, når ambitiøse fanatikere skal vise muskler.

Den eneste grund til at danske aviser koger over er naturligvis at det tilfældigvis er den danske ambassade der denne gang blev ramt. Og som sædvanligt blev terroristernes desperation og impotens udstillet. Forsøget på at slå til mod det imperialistiske vesten medførte selvmordsbomberens død, fem pakistaneres død, samt en tilfældig dansker der havde forvildet sig forbi ambassaden. En stor tragedie for de døde og deres familie, men i det lidt større perspektiv - kampen mod vesten - en parantes af et angreb.

Vores tanker går til de døde og deres efterladte. Både for dette angreb og for de mange andre. Og det vækker glæde at folketinget og de danske medier så entydigt tager afstand og viser afsky for drab og mord. Det er sjældent at man ser Søren Espersen og DF sørge over fem døde pakistanere og en indvandrer - højst sandsynligvis alle muslimer, og derfor vel hovedfjenden for et antimuslimsk parti, men lad os i denne sag lade tvivlen komme dem til gode.

link til historien

ps. i dag på Urbans forside er danskeren der døde blevet til "(..) en pakistansk mand med dansk statsborgerskab". Den kan man så lige tygge over...

Etiketter: , , , , ,