tirsdag, september 04, 2007

DR - den borgerlige propaganda-kanal.

Man skal høre en del om DRs venstreorienteret bias, før ørerne falder af, og der er da også flere bloggere der stort set ikke laver andet end at brokke sig over "de røde lejesvende".
Personligt mener jeg ikke kanalen er specielt til nogen af siderne, men det har været svært at bevise. For hvorledes påviser man "afbalanceret" og "viser begge sider", når alt hvad man har er tre-fire videnskabelige undersøgelser? Den slags preller jo af på højrefløjen, der blot begynder at vræle op om at deres holdninger og enkelt-eksempler er mindst ligeså meget værd som undersøgelser over lang tid. I øvrigt samme mentalitet der gør det umuligt at diskutere indvandrerpolitik med dem.

Anyway, jeg sad i en bil på vej ind i København da en stemme tonede frem på DR-P4. Studieværten benyttede sin taletid til et lille borgerligt inspireret propagandanummer. Det var de altid udskældne unge på Nørrebro der fik en på hatten, og eftersom de fleste ved at SF og Enhedslisten er de eneste partier der tør støtte de unge i retten til et nyt hus, så var der jo et håndgribeligt bevis. Desuden blev jeg harm og lidt sur over indlægget, hvilket også er et godt tegn på at noget er borgerligt eller direkte højreorienteret.

Min harme blev dog mildnet af at Monica Krog-Meyer, der var bagkvinden, gladeligt sendte mig en afskrift af ene-talen:

Å_NØRREBRO

Midt i 200 års jubilæet for Københavns Bombardement, blev byens gader ramt af et moderne bombardement. Brand og hærgen i gaderne, ligesom dengang i 1807. Heldigvis var ødelæggelserne ikke så voldsomme som dengang, og kun tilfældigheder forhindrede at mennesker kom til skade og bygninger brændte.

Men igen måtte små næringsdrivende se deres forretninger smadret, og igen blev beboerne skræmt fra vid og sans.
For nogle er dette dråben - nu vil de væk fra Nørrebro!
Nu må de sidste lalleglade støtter til at skaffe de unge et nyt ungdomshus da have opgivet den plan!

Uanset hvilken uretfærdighed de unge er blevet udsat for gennem tiden, af politi og myndigheder er der intet der berettiger til den terror, der ramte Nørrebro lørdag nat.

Var det så bare en kamp for de store politiske visioner?

Var det så bare en kamp for at regering og statsminister skal afspejle virkeligheden i stedet for at drive spin med befolkningen?

Var det så bare en kamp for menneskelig retfærdighed, for at stoppe væksten i fattigdom herhjemme!

Men det er det ikke!

I en verden, hvor mennesker dør af sult - faktisk et menneske hvert 4. sekund - vælger blomsten af Danmarks ungdom at kæmpe med vold, ødelæggelse og terror i gaderne - for et få et hus!

Da jeg var ung råbte vi: Første maj! I dag råber de: mig først! eller: Hokus-pokus - mig i fokus

Borgerne på Nørrebro gruer for de næste dage, som københavnerne frygtede englændernes bombardement i 1807 - enhver tolerance og forståelse er forsvundet i røgen af gadens bål.

Helt ærligt: få et liv - og lad de andre leve deres - i fred og ro.

At sammenligne de unges kamp for et ungdomshus, til at understøtte en kreativ og social gruppering, med et morderisk bombardement af København med hundredevis af døde, samt anklage alle der støtter sagen for at støtte vold er klassiske højreorienteret propganda. I din statsfinanserede radio, mandag eftermiddag.

Nogle burde gøre noget!.

Etiketter: , , ,