mandag, juli 23, 2007

De danske nyhedsmediers islamofobiske bias

De danske journalister bør til at tage sig sammen!. Hvis man vil være journalist må man gøre det ordentligt og ikke blot arbejde for at udstille folk pga deres religion.
Lad os tage et klokkeklart eksempel. Enhedslisten har siden Irak-krigen start haft den politik at de ikke ser væbnet modstand mod de invaderende tropper som et problem. Partiet anerkender ikke terror, men mener ethvert folk har ret til at kæmpe mod fremmede soldater der har besat deres land.
Fair nok, det har de danske nyhedsmedier ikke haft noget problemer med.

Men nu viser det sig at en muslimsk folketingskandidat naturligt nok deler partiets synspunkt.

Uhadada. I kan se overskriften i Jyllandsposten "Folketingskandidat: Ok at angribe danske styrker". De danske folketingsmedlemmer er hellere ikke for gode til lidt tilsvinen af en syndebuk:
Naser Khader, Ny Alliance. »Det er en forvirret ung dame. Hun har sagt så meget og modsagt sig selv så mange gange, at man bliver helt rundtosset«,
- Naser ignorer her tydeligvis at det blot er enhedslistens officielle politik hun citerer, blot for at tilsvine en person han tydeligvis foragter.
Konservatives Allan Niebuhr, »Det er fuldstændig vanvittigt. Man kan have mange politiske holdninger, men det, hun siger, åbner op for direkte kamp imod danske soldater. Det er meget stødende«,
Allan Niebuhr gør det samme. Han ved naturligvis hvad Enhedslistens politik er på området, men ignorer det.

At både Jyllands Posten, Nyhedsavisen, BT og Politiken(ja alle større danske nyhedsmedier) vender historien på hovedet og får det til at se ud som om Enhedslisten støtter Asmaa, med følgende slutkommentar " I Enhedslisten internt er der opbakning til Asmaas synspunkter - også folketingsmedlem Frank Aaen mener, at kampen mod blandt andet danske soldater er legitim. ", er ulækkert og et tydeligt tegn på at aviserne ikke ser sig selv for gode til at følge en racistisk bølge i befolkningen.

En skam at man skal lede længe efter ordentlige journalistik i Danmark

Jyllands Postens bias
Politikens bias
Nyhedsavisens bias

Etiketter: , , ,