onsdag, april 18, 2007

Borgeligt spin bliver slugt råt.

Det er utroligt som begrebet tænketank får alle danske nyhedsmedier til at sluge fordrejninger råt. I dag var den store nyhed, der tilmed nåede forsiden på Politiken, at "Starthjælpen virker på flygtninge". Starthjælpen er den halvering af de allerfattigste flygtninges bistandshjælp, der af flere internationale organisationer er blevet kritiseret skarp.

Hvad er så det der virker? Tjah det ser ud til at "Mens blot 9 pct. af de flygtninge som ankom til Danmark 12 måneder inden indførelsen af starthjælpen er i arbejde, steg tallet til 14 pct. blandt de, der ankom de første 12 måneder efter indførelsen af starthjælpen."


Denne historie kommer fra Rockwool-fonden, et af de mest borgerlige forskningsfonde i Danmark, der konstant udsender rapporter om at velfærdsstaten må afskaffes for at bevare den.

At de lykkes for fonden at spinne historien om at 86% af alle flygtninge nu lever under EUs fattigdomsgrænse, til at være en succes er horribelt.Der må da være nogle talblinde journalister der ikke kan se at hvis 5% får det bedre, og 86% får det værre, ja så er det absolut ikke et fremskridt, men et kraftigt tilbageskridt.

Herfra mavepusterne må vi bede om nogle nye journalister, der kan finde ud af at sammenligne to tal. Tak.

link til historien om udsultning af flygtninge og udlændinge i Danmark

Etiketter: , , , , ,