søndag, december 17, 2006

jamen, hvordan kan du ...?

i disse borgerlige dage, hvor højrefløjen dominerer debatten kan det være svært at argumentere for sine holdninger. Et klassisk retorisk trick der altid bliver benyttet, er at pege på nogle personer der mener det samme og desuden har nogle absurde meninger samtidigt.

Et eksempel var under tegningekrisen, hvor enhver der forsvarede den almindelige muslims ret til ikke at blive forhånet, blev slået i hartkorn med terroristerne.

Nu er det så ungdomshuset, hvor enhver der forsvarer de unges ret til have et kulturelt fristed, pludselig går ind for vold og hærværk og er imod .

Det naturlige forsvar må være at sige at enhver der er imod ungdomshuset går ind for fjernelse af al dansk kulturel egenart og musikalsk udvikling. At enhver der forsvarede JP under krisen var racistiske svin og tilhængere af Den danske forening. At enhver der stemmer på den nuværende regering går ind for tortur og drab af uskyldige.

Og der er debatten naturligvis (kort)sluttet. Personligt mener jeg at hvis man vil debattere på den måde så har en højrefløj med 650.000 døde irakere på samvittigheden tabt godt og grundigt. Det er ikke svært at afveje nogle kvæstede betjente med sådan et ansvar for massemord på uskyldige. Vold er vold uanset om det foregår i Irak eller på Nørrebro.

Men hvis man har lyst til at diskutere sobert igen engang, så skal man da være velkommen.
Så kan det være vi kan få Ritt til at forklare hvorfor hun mener ungdomshuset skal fjernes?

link til kunstnere for ungdomshuset og imod vold.