søndag, maj 27, 2007

Farvel til SHansen - Hvor kommer hadet fra?

Internettet har til alle tider været arnested for menneskets skyggesider. Da nettet per definition er anonymt og man ikke kan blive stillet til ansvar for sine ytringer, hvis man ikke har lyst til, har internettet fra dag 1 været spækket med ulovlige hackere, porno, piratkopiering og andre lyssky aktiviteter.

Således har racismen - det irationelle had mod andre mennesker baseret på deres hudfarve eller religion - også indtaget internettet fra første færd. I Danmark sås det for første gang på nyhedsgrupperne, dk.politik og dk.politik.indvandring, der er end som skuepladser for det værste i mennesket. Her boltrer nazister og psykisk syge mennesker sig med at tilsvine og hade alt hvad der lugter af andet end bleg dansk pensionist. Alle offentlige personer der tillader sig at ville hjælpe indvandrer bliver udstillet med navn og adresse og tilsvinet med de værste gloser.

Senere blev det på udvalgte hjemmesiders chatfora at racismen og hadet gjorde sit indtog. Danskfront.dk er nok den mest kendte, men nazistpartiet og andre højre ekstreme grupperinger havde også opslagstavler med vredesråb mod muslimer, jøder og alle til venstre for Mogens Glistrup.

I de sidste par år har den indre svinehund og det racistiske had indtaget den politiske blogosfære. Det har tilmed fået en så dominerende og afskrækkende effekt at flere bloggere med moderate holdninger er blevet afskrækket fra at blogge om politiske emner. De ved at konsekvensen af at udtrykke den mindste form for medmenneskelighed er 100vis af hadske indlæg fra rabiate racister der ikke har andet at lave hele dagen end at "vinde" over mere moderate individer. Vinde her defineret som at ødelægge enhver form for konstruktiv debat.

Konsekvensen af denne udvikling kan bl.a. ses på nyhedsavisens hjemmeside(avisen.dk), et konstruktivt og originalt forsøg på at nytænke danske avisers hjemmeside, ved at søge en så åben og fri debat gennem blogs og fri kommentering til alle nyheder.
Konsekvensen kom nu efter et lille års tid. De mere moderate bloggere er ved at blive trætte af at diskutere med uopslidelige - særdeles hadske og racistiske - kommentatorer, der uden ophør hegler islamofobiske og hadske kommentarer af, som var de ansat af Dansk Folkepartis Mogens Camre på døgnbasis.

Det er ofte blevet fremhævet at den danske blogosfære er domineret af højreorienterede-DF-racisme blogs som fx uriasposten.dk, men der findes op til flere liberale og venstreorienterede blogs med bedre besøgstal. Fx fik SHansen på avisen.dk op til 3-5000 daglige hits, langt mere end selv etablerede højreekstreme blogs.
Med Shansens pause fra bloggeriet - med baggrund i chikaneriet fra horder af vrede og racistiske kommentatorer, viser tydeligt at den destruktive racistiske del af blogosfæren næsten altid vinder.

Censur af kommentarer, som her på bloggen, er næppe hele løsningen på de bisværme af racistiske kommentatorer der bruger al deres tid på at lave hetz mod andre politiske bloggere. At moderate "private"-bloggere, som fx Rasmus fra den populære kammeret.dk helt har opgivet at lave lejlighedsvise politiske indslag, da det blot tiltrak ubehagelige typer er et godt tegn på hvor syg den danske blogsofære er blevet.

Tak herfra til Shansen for dennes modige og lange kamp mod overmagten. Jeg tror ikke der er nogle mirakelløsninger på den ovenstående problematik, men der skal da lyde en opfordring til alle moderate bloggere om at indse problemstillingen og ikke støtte chikanerier og hetz. Også selv om man måske er politisk uenig med bloggeren. For hvis hadet og racismen vinder i debatten, så taber alle.

link til shansens sidste indlæg

Etiketter: , , ,