onsdag, maj 23, 2007

Det kristne Danmark

Religion skal fylde mindre i det religiøse rum, råber statsministeren, mens hans regering og Jyllands Pesten fører et kristent korstog mod muslimer.

Nu er forargelsen over en kendt imam, Abdul Wahid Pedersen(AWP) syntes det er ok med flerkoneri poppet op. Uhadada.
Personligt er jeg ligeglad om hvem eller hvad personer syntes det er ok at giftes med. Således er ægteskabet et religiøst fænomen, der fordi det er nedfældet i en gammel, gammel bog - i Danmark - er mellem en mand og en kvinde. Og når det gælder borgerlige giftermål, så er det mellem to personer.
Religioner er nu engang irationelle, og om et ægteskab er mellem to, fire eller mand og hund eller en bogreol er sgu ligemeget, nøgternt set. At der i AWPs verden er forskel hvad mænd og kvinder i den henseende, viser vist bare at Asmaa og andre muslimske kvinder er igang med en vigtig omfortolkning af islam. Ligesom når kampen mod det faktum at katolske præster skal være mænd, skal kampen for ligestilling indenfor religioner foregå på flere niveauer.
Kvinderne og moderate mænd der tilhører religioner bør kæmpe sammen, og eksternt bør saglig og sober kritik af religionen ske på daglig basis.

Desværre er denne sobre kritik af islam ikke mulig, modsat kritik af fx den katolske kirkes kamp mod kondommer i Afrika. Dette skyldtes naturligvis at regeringen baserer sin magt på et ekstremistisk parti der udnytter enhver kritik til at lovgive og terrorisere den muslimske del af befolkningen. At være moderat kritiker af muslimer i Danmark, svarer vel til at stille sig op i Serbien for 10 år siden, og udtale at man i øvrigt syntes Kroation spiller dårligt fodbold(!).

Faktum er altså at Dansk Folkeparti og regeringen direkte modarbejder en integration og omformulering af Islam tilpasset danske forhold. Dette giver naturligvis også mening - for hvis fokus i den offentlige opinion skiftede til regeringens behandling af de svage og fattige i samfundet, ville de naturligvis miste magten.

trist.

link til bizart religiøst fænomen

Etiketter: , , , ,