fredag, februar 02, 2007

Unik chance

Så for dælen. Mærsk - det nærmeste det danske samfund kommer på en paria - spiller med musklerne igen. Først solgte koncernen Berlingske Tidende - da avisen kritiserede koncernen og viste dermed sin foragt for den kritiske presse og ytringsfriheden. Dernæst fik Dansk Supermarked underkendt en højesterets afgørelse i sagen om Bilka i Horsens.

Og nu forsøger Mærsk altså at være lovgivende magt ved at true med at flytte investeringer til udlandet, hvis regeringen gennemfører sin skattelovgivning. Problemet for Mærsk med den nye lov er at Mærsk A/S ikke betaler selskabsskat i Danmark men lystigt benytter fradragene som nu bliver formindskede. Det eneste Mærsk betaler her i Danmark er en særlig lav skat på de olieforekomster koncernen finder i Nordsøen - godt 13 mia kr.

Jamen her har vi jo en ganske fantastisk til at give Mærsk koncernen en lærestreg. Stram reglerne og fjern samtidigt de helt absurde særregler som Mærsk har fået gennemført igennem tiden. Deres sømænd skal ikke betale skat fx., og alle ansatte på boreplatforme skal heller ikke.

Jamen så fjerner Mærsk jo blot deres investeringer i Danmark, tuder de borgerlige!. Jamen så fjerner vi da blot Mærsks ret til Nordsøen, og dermed hele deres kæmpe overskud. Så skal de sku nok komme kravlende tilbage.

Intet firma har ret til at agere lovgivende og dømmende magt i Danmark. Ligegyldigt hvor meget man slikker røv på Dronningen og støtter Dansk Folkepartis valgkasse. Det er ihvertfald mavepusternes mening.

Interessant at se om regeringen bøjer af for afpressning. På mavepusterne giver vi odds 1.1:1 på at den gør.

link til afpresning

Etiketter: , , , ,