søndag, september 03, 2006

Uansvarlige og racistiske forældre.

Dansk Folkeparti-generationen af forældre er nu begyndt at røre på sig og tage børnene som gidsler. Det skete først ved foreslaget om apartheid på Ny Vesterbro skole, og nu også i Århus. Her er det to skoler der skal ligges sammen, og det vil forældrene i den ene skole(Engdalskolen) ikke. Ikke fordi der så bliver længere til skole, eller fordi de foretrækker en lille skole. Nej det ville man kunne forstå. Men fordi der er en overvægt af de såkaldte "tosprogede" på den ene skole(Sødalsskolen).

Så nu er der pustet til den indre svine hund i århus og visse forældre har startet en kampagne/hetz rettet mod Sødalskolen. Der er lavet t-shirt hvor man nedrakker Sødalskolen, diverse stormøder osv. Børnene er naturligvis blevet draget ind i striden og det har gjort de racistiske motiver hos visse forældre pinligt tydelige.
citat fra historien i politiken:
Tilbage på Sødalskolen har det ikke været sjovt at opleve modstanden mod en skolesammenlægning, fortæller lærer Niels Birkebæk Møller.

Han er bekymret for, hvad den ophidsede tone gør ved børnene.

En af Sødalskolens lærere var ved et tilfælde med i den bybus, som bragte elever fra Engdalskolen til en demonstration ved Rådhuset imod sammenlægningen. Da bussen passerede den udskældte skole, lod nogle af de ældre børn, som om de skulle brække sig.

»Jeg kan frygte, at en generation præget af intolerance og mangel på respekt allerede er grundlagt. Uanset om en sammenlægning gennemføres eller ej, skal børnene og forældrene leve side om side og vil mødes i den lokale idrætsforening, i City Vest osv. Så den gode tone skal genoprettes«, mener han.

Trist at vi i et velfærds- og overflodssamfund skal se scener der hører hjemme i 60ernes sydstater, ikke i Århus 2006.

link til den triste historie