tirsdag, januar 10, 2006

At dæmonisere befolkningsgrupper

...for tiden er der en livlig debat på Uriasposten.dk, om forskellen på folk der dæmonisere muslimmer og folk der dæmoniserer jøder. Således mener den navnkundige Kim fra uriasposten at "..det jo (er) mere relevant at dæmonisere muslimer end jøder. Hvor mange videnskabsfolk og verdensklassekunstnere er det nu i øvrigt de mange 100 millioner muslimer har produceret?.."

Jeg vil tage denne sætning og sætte den op som symptom på den rådenskab debatten i Danmark trækker frem af folkedybet. Ja der sker en dæmonisering af islam i Danmark, og dette skaber naturligvis en masse konflikter. Denne dæmonisering har været der længe, lang tid før diverse terrorangreb og i lang tid før irakkrigen. Det er den samme type dæmonisering der fik befolkningerne i Irak og Iran til at få på gaden og demonstrere mod USA som den store satan, bare med omvendt fortegn.
Det er denne dæmonisering vi må til livs, og det er der enighed om i det danske partisystem, fra enhedslisten til de konservative. At den nuværende regering lever og ånder på et parti der ikke acceptere denne præmis er naturligvis et problem, og det er et ligeså stort problem at hjemmesider som uriasposten.dk og filtrat.dk i en konstants strøm spreder deres galde ud i den offentlige debat. Føj!

link til debatten på uriasposten