fredag, oktober 13, 2006

Trossamfund beroliger Mellemøsten

Det Islamiske Trossamfund har op til fredagsbønnen udsendt et kommuniké til arabiske medier og religiøse ledere i håb om at dæmpe de arabiske landes reaktioner mod Danmark.
(...)
Selv om Det Islamiske Trossamfund fordømmer latterliggørelsen, skriver det i kommunikeet, at det ikke vil kræve en undskyldning, og at det ikke vil bruge kræfter på at forfølge sagen.

Samtidig lægger trossamfundet vægt på, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ifølge kommunikeet har fordømt latterliggørelsen
(...)
Vi ønsker at lægge låg på sagen,« siger Kasem Ahmad, talsmand for trossamfundet.

Repræsentanter for Det Islamiske Trossamfund og andre herboende muslimer rejste under den seneste Muhammed-krise til Mellemøsten for at samle et internationalt pres mod den danske regering og Jyllands-Posten.

Denne gang er reaktionen en anden, hvilket ikke kun skyldes, at trossamfundet anerkender, at DFU'erne handlede i en privat sammenhæng uden henblik på offentliggørelse.

Vi har som så mange andre lært af sidste gang. Denne gang er vi meget fokuserede på, at vi ikke bringer os selv i situationer, hvor andre kan udnytte eller misforstå vores initiativer. Vi fokuserer på at have bedre kontrol med det, vi gør,« siger Kasem Ahmad.

link til fornuftigt trossamfund