onsdag, april 26, 2006

spekulationerne om Microsoft Vista

Kenneth har nogle teorier om den kommende vistas effekt på udbredelsen af mac os x. Teorien er at den nye version af Windows vil blæse mac os x omkuld. Samtidigt er Apple begyndt at tjene penge på mp3-afspillere og hvem ved måske mobiltelefoner. Så hvorfor ikke opgive mac os x og den "håbløse" kamp mod microsoft?

Nu ved jeg ikke hvordan Steve Jobs tænker, og det kan da godt være han pønser på den slags. Men jeg tror det næppe. Først og fremmest er mac os x et splinternyt styresystem, der udkommer i nye versioner hvert andet år, og derfor er opdateret og lækkert, med nye features der skal prøves. Modsat windows der i de sidste 5 år, kun er blevet forbedre mht. sikkerheden.
Dette har naturligvis medført at folk i de sidste år har vendt sig væk fra Windows, og gået over til linux og mac. Disse alternativer har dog altid haft bagdele, linux er alt for besværligt for almindelige brugere, og Mac er for dyrt og mangler nogle programmer og spil.

Jeg kan dog kun se det gå én vej, og det er væk fra windows. De utallige og konstante sikkerhedsproblemer, der gør windows mere og mere ubrugeligt får folk til at vende sig væk fra styresystemet. Samtidigt er linux blevet mere og mere brugervenligt, og mac billigere. Samtidigt kan man nu på de nye intelmaskiner boote op i windows hvis man liiiige mangler et program, lidt på samme måde som man på en windowsmaskine engang imellem bliver tvunget til at gå over i internet explorer, hvis en hjemmeside ikke er firefox-venlig.

Hvad med det nye vista? Løser det ikke nogle af windows problemer? Jo det gør det da, sikkerheden bliver forhåbentlig strammet gevaldigt op, og vista får mange lækkerier og et pænere interface, noget af det mac os x har vundet mange brugere på.

Men det er kun i kort tid, hvis historien med windows gentager sig. Da microsoft er notorisk dårlige til at lave nye versioner overhaler mac os x og sikkert også snart linux hurtigt styresystemet på features og udseende.
Mht. sikkerheden sidder der ca. en million hackere parat til at smadre det nye styresystem, og tro mig det skal nok lykkes. Virus og reklame-pop-ups kommer igen til at forpeste livet hos de stakkels vista-brugere.

Så mac os x og linux vil helt sikkert fortsætte med at vinde nye kunder. Og vista vil hurtigt komme til at ligne et ældgammelt styresystem. Så kom over til den lyse side sammen med os andre. Men ikke for mange tak, for så sidder vi sikkert snart med en million hackere der vil smadre mac os x, og det ville ikke være så fedt :o)