fredag, august 04, 2006

JP, Berlingske Tidende og højrebloggerne..

Midtimod har gjort sig den ulejlighed at læse Jyllands Postens ledere, og her bekræftiger den mistanke vi har haft på mavepusteren i lang tid.
Jyllands Postens journalister læser de højreekstremistiske weblogs, og benytter flittigt deres propagandafantasier. Et andet eksempel på den uhellige alliance mellem bloggere og højrepressen i Danmark er Lars Hedegaard, notorisk kommentator fra Berlingske Tidende der nu skriver på Sappho, den islamofobiske internetblog, der vist ikke er kommet med et eneste sand påstand endnu.

Hva så siger du? Det sker vel også på den anden fløj? Ja, måske, men problemet er efter mavepusternes overbevisning at de fleste højrebloggere er fyldt af..ja lort.

Det er påstand efter påstand der bliver fyret af, uden research eller underbyggelse. Al videnskab og reel viden er blevet reduceret til "smagsdommeri", mens Ekstra Bladet og nyhedsmediernes dækning af kriminalstoffet, bliver brugt som empirisk baggrund for sindsyge generaliseringer.

Vi så det under Mohammedkrisen, hvor usande rygter om nogle tegneres angst for at tegne profeten, blev brugt som undskyldning for at håne muslimerne i Danmark. Vi ser det når folk rygter fra weblogs om overfald på jøder, finder vej til aviserne og medfører en fuldstændig ubegrundet frygt for at gå med kalot ved demonstrationer eller på nørrebro. Og vi ser det når 2- og 3-generationsindvandrer pludseligt bliver en del af problemerne istedet for løsningen.

Problemerne kan kun blive større når disse rygter og halve sandheder når ind i de store morgenaviser. Når islamofobien og den direkte racisme får plads i de store nyhedsmedier, så har vi balladen. Når fx Citizen Dane der sidder og onanerer til ligene af de "døde brune mennesker" eller Når Polemiken, hvor nazister bræger op om raceadskillelse, får reel indflydelse, så kan det kun gå en vej. Og det er den forkerte.

Føj!

modspils analyse
citizen danes onani