torsdag, august 17, 2006

Danmark skal være tosproget


Det nye og fornuftige foreslag kommer fra repræsentanter for erhversliv og uddannelse. Engelsk skal være officielt andetsprog. Danmark skal være tosproget, med engelsk som det officielle andetssprog. Det foreslår fremtrædende repræsentanter for erhvervsliv og uddannelse.

Åbenbart skal engelskundervisningen starte allerede i børnehaveklassen, og både trafikskilte, hjemmesider og breve fra kommunen skal være på både dansk og engelsk.

Forslaget kommer i forlængelse af et udspil, som det Radikale Venstre lancerer i dag, om at gøre Danmark tosproget som argument bruger de radikale venstre at det vil være godt for den globale konkurrence.

»Det vil stille os stærkere, hvis vi tænker engelsk som officielt andetsprog. Man kan godt fungere hos os uden at kunne dansk. Uden engelsk er det umuligt«, siger vicedirektør hos IBM Kim Østrup.

Mere korrekt kan det ikke siges... Man kan sagtens fungere i DK udelukkende på engelsk.

Og ikke kun vil det hjælpe radikalt på vores sprogkundskaber ude i den store verden så vil det i den grad også løse op for en masse sprogforvirring herhjemme... Bla. vil en masse mennesker der før blev set på som værende resurcesvage da de ikke taler perfekt dansk nu tilhøre den store og mindre DF'et defineret resurcestærke gruppe af danskere som taler engelsk. For ikke at udelukke de nældre generation som måske ikke behersker engelsk så er der jo stadig dansk.

HEr på mavepusteren må vi sige "Hurra" til de radikale venstre. Vi troede ikke at de havde noget godt i sig men det er dejligt at blive positivt overrasket for en gangs skyld af danske politikkere :D