mandag, august 07, 2006

Amatørstatistikere..

Som jeg har kommenteret flere gange her på bloggen, skal befolkningsfremskrivninger altid tages med ikke bare en gran salt. Næh man skal have en god fyldt spand salt med, hvis man skal tage den slags alvorligt. Således ser det nu ud til at andelen af befolkningen der nedstammer fra ikke-vestlige lande i 2080 ikke bliver på 15,3 procent, men derimod 8 procent.

Det skulle man måske tro kunne få statistikerne til at få røde ører og indse at deres modeller ikke passer, men sørme om ikke den nuværende regering får "æren". Stram flygtningepolitik og alt det der.
Sandheden er naturligvis at det skyldes at indvandrere langsomt bliver mere og mere danske og derfor ikke får så mange børn, hvilket er noget disse befolkningsfremskrivninger ikke tager højde for. Det kaldes den virkelige verden og er noget DF og regeringen har gjort alt for at ignorere og modarbejde de sidste 5-6 år. Hvis først den virkelige verden bliver synlig, mister de nemlig regeringsmagten hurtigere end de kan nå at sige "ups".
Og så kan det udvalg under finansministeriet der meget passende kaldes "dream", der har været nogle amatører til at lave befolkningsfremskrivninger, hvis godt begynde at spare sammen til en hurtig efterlønspensionering.

link til historien