mandag, juli 24, 2006

I den modsatte grøft..

Næsten halvdelen af alle de danskere der er blevet evakuerede fra Libanon var børn. Det kan være svært at forestille sig de uhyrlige oplevelser de har været igennem. Og når de kommer hjem, vil der stå børn(af den lærenemme slags) af fx Helle parat til at mobbe dem og kalde dem b-danskere/perkere og ikke-rigtige danskere. En krig på to fronter ingen børn burde være udsat for.

Disse børn må man naturligvis støtte når man møder dem. Som red barnet skriver på deres hjemmeside:

Efter rædselsdøgn med flugt, angst og krigsoplevelser vender mange børn og forældre nu hjem til Danmark fra Libanon. Det er oplevelser, der sætter psykiske – og til tider fysiske - spor hos både børn og voksne. Red Barnet opfordrer derfor kommunerne til at sætte fokus på hjælpen til de hjemvendte – ikke på mistænkeliggørelse.

De hjemvendte har brug for hurtig hjælp for at komme sig, så de kan leve deres liv videre uden belastende traumer. Red Barnet opfordrer kommunerne til hurtigt at få et beredskab op at stå og være udfarende overfor deres hjemvendte borgere - store som små - med den nødvendige hjælp. Det er ikke blot medmenneskeligt, det er også forebyggelse af sociale og sundhedsmæssige problemer.

Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen udtaler:
- Red Barnet kan ikke kraftigt nok opfordre kommuner med hjemvendte børn og voksne, om at tilbyde hjælp til at bearbejde deres oplevelser. Det er ikke en anklage om socialt bedrageri, som skal være den første reaktion, de møder i deres kommune – der er behov for en professionel hjælpende hånd. Der er børn som skal have deres traumatiske oplevelser behandlet, og det samme skal deres voksne.


Udover det har red barnet startet en støtte indsamling for de børn der ikke er så heldige at de kan flygte fra krigen. Støt børnene i libanon online på redbarnet.dk, eller sende en sms "RED" til 1277. På den måde støtter man med 100 kr.