tirsdag, april 04, 2006

feministisk forum ønsker tillykke med tørklædet..

faldt lige over den her. Utroligt at vi tæller 2006 og et tørklæde stadig kan ophidse folk.
PRESSEMEDDELELSE
3. april 2006

Tillykke med tørklædet
Feministisk forum ønsker DR2 tillykke med ansættelsen af Asmaa Abdol-Hamid som vært på debatprogrammet Adam og Asmaa. Hermed er DR med til at styrke både den kønsmæssige og etnicitetsmæssige ligestilling i Danmark.

Tv-vært afspejler mangfoldighed
”Ansættelsen af Asmaa Abdol-Hamid er et eksempel på, at DR lever op til sine public service-forpligtelser. Med Asmaa Abdol-Hamid begynder DR at afspejle den mangfoldighed, der karakteriserer det danske samfund”, udtaler Rikke Andreassen fra feministisk forum.

Feministisk opbakning til DR
DR lider af en kønsmæssig skævhed ligesom andre store medier i Danmark (både aviser og tv-stationer). Det er i overvejende grad mænd, der besidder posterne som seriøse journalister, værter og redaktører. Ansættelsen af Asmaa Abdol-Hamid er derfor et skridt i den rigtige retning mod mere kønsmæssig lighed i den danske medieverden. Som feminister bakker vi derfor op om ansættelsen af Asmaa Abdol-Hamid.

Kvinde på mange måder
”Værten Asmaa Abdol-Hamid viser én af mange forskellige kvinder i Danmark. Vi har brug for, at vores medier viser os forskellige kvinder og forskellige måder at være kvinde på. Kvinder som Asmaa Abdol-Hamid kan være med til at bryde det ensidige billede af muslimske kvinder, medierne typisk bringer”, understreger Rikke Andreassen.

Opgør med undertrykkende tørklæde
DR kan med Asmaa Abdol-Hamid, der bærer tørklæde, være med til at nuancere den ensidige opfattelse af muslimske kvinder som undertrykte. Tørklædet tolkes oftest som et symbol på undertrykkelse, men Asmaa Abdol-Hamid viser netop, at tørklædet ikke nødvendigvis er undertrykkende. Det er en nuancering, vi har stærkt brug for.

Vi ønsker derfor DR2 tillykke med den nye satsning. Et slag er vundet for ligestillingen!


Venlige hilsner

Feministisk forum
Web: www.feministiskforum.dk