torsdag, januar 11, 2007

15 gode argumenter for at bevare ungdomshuset

1. Mange unge får ikke en uddannelse, og hvis de skal videre i livet, er det vigtigt, at de har et sted, hvor de hører til. Enhver generation har unge, som er anti-autoritære og fungerer dårligt i skolen. De mennesker vil stadig være her, selvom du river hele lortet ned.

2. Statsministeren sagde i sin nytårstale, at det, at kunne tale magthaverne, religionerne og samfundseliten imod, er et af de fornemmeste kendetegn ved demokratiet.

3. Derudover er Ungdomshusets bidrag til musikscenen kolossal, og mange, som i dag betræder store stillinger i oplevelsesindustrien, har brugt huset.

4. Ungdomshuset har givet mange unge, som er overvældet af globaliseringen, et fristed.

5. De holde ren årlig musikfestival i forsommeren, der er punkernes Roskildefstival, hvor folk kommer fra hele verden.

6. Og så er det et kulturelt drivhus med teatertilbud og film, hvor de unge prøver at gøre ting uden om markedsmekanismen. De laver selv lys og lyd til deres koncerter i stedet for at bestille det udefra.

7.Det er et meget alternative kunstmiljø med musik og teater. Nogle bands har optrådt der, som siden er blevet store.

8. Det er en ventil for samfundet, et laboratorium, hvor folk, der tænker på en anden måde, kan gøre, hvad de vil. Det er også godt for samfundet, ellers bliver København en provinsby.

9. Folk får en god træning i organisation og lærer, hvordan man motiverer og overbeviser andre igennem entusiasme i stedet for magt.

10. Ungdomshuset har været ekstremt vigtigt for musikmiljøet. Store navne som Green Day, D-A-D, Nick Cave, Sort Sol og Björk spillede der, inden de blev store.

11. Det er et alternativ uden begrænsninger, hvor der er plads til alle. Et samfund i samfundet hvor man kan gøre sig nogle erfaringer og lære at deltage i en demokratisk beslutningsproces.

12. Og selve huset har også en stor historisk betydning. Lenin har holdt tale derinde, og Kvindernes Internationale Kampdag blev stiftet der i 1910.

13.Det er et sted, hvor de unge selv kan styre det og lave andre politiske og kulturelle aktiviteter. Frem for et sted, hvor det er styret af voksne. Det bidrager med koncerter, øvelokaler og et øvested. Mange i kulturlivet startede i Ungdomshuset.

14. Det er et sted, hvor de unge kan gå i byen under fredelige forhold. Piger kan være sikre på at være i fred, og der er ikke stoffer.

15. Det er meget vigtigt at have mangfoldighed med til at udvikle samfundet. man kan gøre ting på forskellige måder.

Hvad har ungdomshuset gjort for Danmark . Bevar ungdomshuset. Riv Bilka i Horsens ned i stedet.