lørdag, april 15, 2006

Islamisme..

hvor kom det ord lige pludseligt fra? Og hvad betyder det? Det dukkede op i Jyllands Posten og diverse slibrige blogs og har nu bredt sig ud i det almindelige talesprog. Det kommer fra det engelske ord islamism, og tilsyneladende er en islamist en person der vil have Islam som grundlag for en stat. Skrevet ind i grundloven formoder jeg.
Wikipedia skriver om islamism

Islamism describes a set of political ideologies derived from the conservative religious views of Islamic fundamentalism. Islamist ideologies hold that Islam is not only a religion, but also a political system that governs the legal, economic and social imperatives of the state according to its interpretation of Islamic Law.

Jeg kan ikke lide ordet. Først og fremmeste fordi der ikke er et tilsvarende ord for kristne. En kristnist? Vi har masser af kristen fundamentalister, men vi har ikke et ord for dem. Måske fordi det er umligt at udtale "kristnist"?

Hvad er så det modsatte af islamisme? Det er tilsyneladende sekularisme, hvor man går ind for en skarp adskillelse af stat og religion. Jeg er her på bloggen blevet skudt i skoen at jeg er medlem af samme parti som Abdul Wahid Pedersen der åbenbart mener at sekularismen er noget skidt, og det kan man ikke mene som muslim, uden at være islamist. Sådan er logikken hos højrefløjen og alle medløberne.

Men hvad så med regeringen? Den danske stat er jo ikke sekulær, næh stat og kirke er tæt integreret. Det står i Grundloven. Vi har et kirkeministerium, vi har kristendomkundskab i skolen og vi har et kongehus der prædiker kristendom. Og vores samfund bygger på kristne værdier bliver man konstant mindet om.
Og når man spørger regeringen om en adskillelse af stat og kirke(eg. en sekulær stat) så er det fyfy.

Så Anders Fogh, Socialdemokraterne og resten af banden er kristnister? Og dermed en trussel mod demokratiet? Logikken holder ikke, og det viser hvor absurd begrebet islamisme er. Og hvor umuligt muslimerne har det i Danmark.