mandag, januar 30, 2006

kulturkamp eller intolerance?

Som det kan læses i kommentarerne til nogle af mine indlæg, så er der to meget forskellige udlægninger af den nyligt opståede konflikt mellem Danmark og Mellemøsten. Nogle tror Danmark har genfundet sin fordums storhed og nu fører an som bannerfører i en kulturkamp mellem vestlige værdier og islam. Andre mener, som jeg at Danmark har isoleret sig i en sky af intolerance over for en hel religion, og dermed har bragt sig ud i problemer, forårsaget af en storskrydende avis og en ignorant regering.

Her skilles vandene. Og så må vi jo se hvad der sker. Når nu resten af den vestlige verden tager afstand fra de danske tegninger, vil højrenationalisterne råbe op og kalde dem nogle kyllinger der ikke tør tage kampen op mod den fjende som de har udset sig. En anden udlægning kunne jo være at de bare er lidt mere tolerante og fornuftige, fx kan man jo hævde at Bill Clinton ikke har noget at frygte fra den muslimske verden, men stadigvæk syntes han det er noget med bæh de tegninger. Så klap muffen i derude på pia-kjærsgaard-fløjen og vågn op til virkeligheden. Der er ingen her i vesten der gider tage den kamp I vil have. De har indset at der ikke er noget at vinde.

citat fra Bill, der for en gang skyld har fanget den.
"»Så hvad skal vi gøre. Erstatte antisemitiske fordomme med anti-islamiske fordomme? De fleste af de kampe, vi har haft i Europa i de sidste 50 år, har handlet om at bekæmpe fordomme mod jøder - at bekæmpe antisemitisme«"

link til Bill Clintons kommentar