søndag, januar 29, 2006

groft sagt

I Berlingske Tidendes debatsektion er der en fast klumme der hedder ´groft sagt´. Her kommer 4 skribenter med deres ærlige mening om diverse aktuelle emner. Dette lyder meget harmløst, men sjældent har jeg set et sådant arnested for had og xenophobi. For tiden er det Egon Balsby, Lars Hedegaard, Mikael Jalving og Claes Kastholm der spyer deres gale ud i sektionen, og det er en vrede der bliver spredt ud hver eneste dag. Det er en konstant og vedvarende hetz mod alt der er udansk, muslimsk, venstreorienteret, tolerant eller har noget med FN og menneskerretighederne at gøre.
Denne sektion ser jeg som et symptom på det som udlandske eksperter og diverse grupper i Danmark kalder den beskidte tone i dansk politik. Det er nok den ulækreste del af den såkaldte "fri og uhøjtidelige" danske debat. Dvs. uhøjtidelig på den måde at vi ophøjer alt hvad der er danske (eg. leverpostejen) til den stærkeste og vigtigste del i vores liv, og alt hvad der er fremmed (muslimer) som den største trussel mod dette.

Nogle burde stoppe denne rubrik og sende de folk der skriver i den, derhen hvor de hører til. Det vil sige en ødegård på Bornholm hvor de, som de rabiate nationalister de er, kan bruge resten af deres aktive liv på at ryge sild, og højlydt diskutere om muslimerne har infiltret fiskeriet og hvordan man kan forhindre at de halalslagter ´vores´ åh så danske fisk...