torsdag, maj 11, 2006

national mobning.

Danmark har altid mindet mig lidt om sådan en god 7 klasse i folkeskolen. Der er ca. 30 typer mennesker, og vi går rundt i vores små kliker og hakker på hinanden. Styrkeholdet veksler lidt, og engang imellem er der nogle der får nogle tæsk, men ellers er der generelt ro og fred. Desværre er der kommet en ny dreng i klassen. Han har skæg, lugter lidt og rygterne siger at han har sladret og løjet til dem fra 8. klasse. Sådan noget kan få de forskellige kliker til at holde sammen. Selvom der naturligvis er nogle der spædt prøver at nævne at vi alle er mennesker og kan begå fejl og han da også har gjort mget godt for klassen, så er mobningen intensiv.
Den lille fyr bliver konsekvent mobbet, får buksevand og nogle gemmer hans bøger så læreren bliver sur. Han hævder stædigt at han ikke har overtrådt klassens ordensreglement, men det bliver ignoreret. Nu har de store i klassen så fået ham til at tude og nu har hans forældre så trukket ham ud af klassen.

De store i klassen griner og klasker hinanden på skuldrene. Godt klaret!. Der fik han den!. Tudeprins!

Sandheden er naturligvis at det siger mere om klassen end det gør om den lille fyr med sladdergenet. Men desværre er læreren på ferie, og den sure vikar holder med klikkerne i klassen. Så kan han lære det.

link til 7a.